Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFAN: George Copos profita de insolventa clubului Rapid pentru a nu-si plati jucatorii

AFAN: George Copos profita de insolventa clubului Rapid pentru a nu-si plati jucatorii


Asociatia Fotbalistilor Amataori si Nonamatori atrage atentia, intr-un comunicat, ca fotbalistii clubului Rapid au fost calificati in mod injust drept creditori chirografari in procesul de insolventa, actionarul majoritar George Copos incercand astfel sa se sustraga de la achitarea salariilor lor.

"In mod injust, a devenit astfel oficial faptul ca datoriile de ordin salarial pe care clubul Rapid si, in fapt, George Copos, le are fata de fotbalistii sai nu vor mai fi, practic, platite, pentru ca a fi creditor chirografar e egal cu a fi la coada listei de prioritati in stingerea datoriilor! Data fiind trista realitate de la Rapid, AFAN atrage din nou atentia asupra faptului ca starea de insolventa tinde sa se transforme, din mod de redresare a situatiei financiare a unor cluburi, in mijloc de sustragere de la achitarea obligatiilor la care acestea s-au angajat fata de fotbalistii pe care ii detin sub contract", se arata in comunicatul sindicatului fotbalistilor.

Noua fosti si actuali jucatori rapidisti au depus contestatii la tabelul preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa al SC FC Rapid SA, societatea care administreaza clubul cu acelasi nume din Liga I.

Conform site-ului oficial al Ministerului Justitiei, just.ro, cei noua fotbalisti sunt urmatorii: Romeo Surdu, Ovidiu Burca, Rui Duarte (toti trei fosti rapidisti), Mihai Roman, Cristian Oros, Ovidiu Herea, Ionut Voicu, Stefan Grigorie si Alexandru Ionita (toti sase sub contract cu FC Rapid).

Acestia constesta incadrarea lor de catre administratorul judiciar la categoria creditori chirografari si solicita instantei introducerea in categoria creditorilor cu creante salariale.

Conform Legii Insolventei, SC FC Rapid SA trebuie sa achite in primul rand creantele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare si in ultimul rand pe cele chirografare. In general, creditorii care isi recupereaza o parte din datorii sau in unele cazuri integral sunt cei cu creante salariale, garantate si bugetare.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Creditorii au avut dreptul sa conteste tabelul preliminar in termen de cinci zile, dupa care va fi aprobat tabelul final al creantelor clubului giulestean. Urmatorul pas va fi stabilirea planului de reorganizare a gruparii din Liga I de catre creditorul care detine 20 la suta din datorii si administratorul judiciar, cu o perioada de implementare de 1-3 ani. Planul de reorganizare ar trebui sa cuprinda masuri care sa vizeze revitalizarea activitatii clubului astfel incat sa isi achite datoriile.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache. Termenul limita pentru definitivarea tabelului creantelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1364 ori