Inca patru ani de inchisoare pentru George Copos, in dosarul Loteria 1

Luni, 25 August 2014, ora 12:02
1071 citiri
Inca patru ani de inchisoare pentru George Copos, in dosarul Loteria 1

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv luni la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Instanta a respins apelul lui George Copos si a mentinut hotararea data in ianuarie 2013 de Judecatoria Sectorului 2, care a pronuntat aceeasi sentinta pentru evaziune fiscala.

De asemenea, tribunalul a mentinut si celelalte condamnari din dosar.

Astfel, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Ratiu si Nicolae Cristea, fost director al Loteriei Romane, au primit cate patru ani de inchisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu - trei ani de inchisoare cu executare.

Instanta i-a obligat pe George Copos si Roza Gilio Giuzepe (ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA si SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu la plata catre ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale si la plata tuturor obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobanzi).

George Copos a fost trimis in judecata in iunie 2006

George Copos a fost trimis in judecata pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, in urma unor tranzactii realizate cu Compania Nationala Loteria Romana.

In dosar au mai fost trimisi in judecata Roza Gilio Giuzepe, cetatean roman, actionar la societatile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundatiei "ProRapid", si Ioan Ratiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Nicolae Cristea, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Loteria Romana, membru fondator al Fundatiei "ProRapid", si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Loteria Romana a achizitionat din surse proprii, in 2004, din reteaua Ana Electronic, 38 de spatii comerciale, cu suprafata totala de 6.786 de metri patrati, in valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru patrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza Gilio Giuzepe si cu sprijinul lui Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).

In prezent, George Copos se afla in detentie, dupa ce a fost condamnat la trei ani si opt luni inchisoare in dosarul transferurilor din fotbal.

De asemenea, el mai este judecat, tot la Tribunalul Bucuresti, in dosarul Loteria II.

#copos loterie, #dosar copos, #condamnare copos , #Afaceri