Dosarul Loteria II, amanat pentru 25 septembrie

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:40
1275 citiri
Dosarul Loteria II, amanat pentru 25 septembrie

Tribunalul Bucuresti a amanat miercuri pentru 25 septembrie dosarul Loteria II, in care sunt judecati omul de afaceri George Copos, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti, si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu.

Motivul amanarii a fost faptul ca CNVM - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, parte in dosar, a fost preluata de Autoritatea de Supraveghere Financiara si aceasta ultima institutie trebuie citata in proces.

In momentul in care avocatii au cerut instantei sa dea un termen mai lung, pana in luna septembrie, judecatoarea care se ocupa de acest, Otilia Bombos, a spus ca mass-media o sa scrie ca procesul este pe rol de "mii de zile, fara sa stie ca aceste amanari sunt obiective".

Camelia Voiculescu nu a fost prezenta la proces, insa George Copos a asistat in sala de judecata.

Intrebat de jurnalisti daca a dat vreodata bani ca premiere jucatorilor de la alte echipe, George Copos a spus ca "niciodata", el nedorind sa comenteze despre condamnarea lui Gigi Becali in dosarul "Valiza".

Pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a 13 persoane in dosarul Loteria II, printre care se afla patronul echipei Rapid, George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu.

Potrivit DNA, George Copos, presedinte al Consiliului de Administratie al SC "Ana Electronic" SA Bucuresti, actionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucuresti, este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.

Conform rechizitoriului, cu concursul inculpatilor, s-a realizat conversia ilegala in actiuni SC "Fast Service Electronica" SA Bucuresti, la un raport de 6,71 ori mai mic decat cel rezultat din luarea in calcul a valorii comerciale reale, a unei creante fictive in valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC "Ana Electronic" SA Bucuresti.

#amanare dosar Loteria, #dosar Loteria Copos, #dosar Loteria Camelia Voiculescu , #Afaceri