Vanzarile de masini din SUA au urcat cu 11% in 2010

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 11:36
1441 citiri
Vanzarile de masini din SUA au urcat cu 11% in 2010

Vanzarile de autovehicule din SUA au crescut cu 11% anul trecut, la 11,6 milioane de unitati, revenindu-si dupa un an 2009 foarte dificil pentru constructorii auto locali, in care General Motors (GM) si Chrysler au intrat in faliment, transmite AFP, citat de Mediafax.

In ultima luna a anului trecut, vanzarile auto s-au situat la 1,14 milioane de masini, cu 11% peste nivelul din 2009, potrivit datelor companiei de analiza a pietei auto Autodata.

Anul 2010 a fost marcat de relansarea celor mai mari trei constructori auto americani, GM, Chrysler si Ford.

Dintre acestia, Ford este singurul care nu a fost nevoit sa ceara protectie in fata creditorilor sub legea falimentului.

GM, principalul producator auto din SUA, piata pe care are o cota de 19,1%, a reusit si o revenire spectaculoasa pe bursa, in luna noiembrie. Vanzarile grupului au urcat cu 6,3% anul trecut, la 2,215 milioane de masini.

Pentru Ford, vanzarile au crescut cu 19%, la 1,935 milioane de autovehicule. Cota de piata a avansat pentru al doilea an consecutiv, la 16,7%.

Chrysler a reusit sa comercializeze 1,085 milioane de masini anul trecut, cu 17% mai multe decat in 2009. Cota de piata a constructorului auto a fost de 9,4%.

In schimb, vanzarile celui mai mare producator auto mondial, Toyota, au scazut cu 0,3%, la 1,76 milioane de unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#vanzari, #masini, #piata auto, #sua , #stiri General Motors