Top 10: Cele mai ieftine masini din lume

Luni, 11 Februarie 2008, ora 16:53
3351 citiri
Top 10: Cele mai ieftine masini din lume

Vreti o masina foarte ieftina? Nu-i nicio problema, aveti de unde alege. Singura problema este ca pentru unele dintre ele va trebui sa calatoriti pana in in India sau China, ele fiind distribuite exclusiv pe aceste piete. Revista Forbes a realizat un top al celor mai ieftine masini din lume.

1. Tata Nano

2.497 dolari

Nano este un priect al lui Ratan Tata, presedintele constructorului indian Tata Motors. Acesta a vrut sa faca un vehicul foarte ieftin pe care sa si-l poata permite o familie indiana care nu si-ar putea cumpara o masina medie. Automobilul are aproximativ 3 metri lungime si 1,5 metri latime, un motor in 2 cilindri care dezvolta 33 cp si o viteza maxima de putin peste 100 km/h. Modelul standard nu are radio, aer conditionat sau air bag-uri, dar e echipat cu centuri de siguranta si un catalizator. Masina e conforma cu standardele indiene de siguranta si de emisii de gaze si va fi gata pentru distributie anul acesta.


2. Chery QQ

4.781 dolari

Aceasta masina de oras are o viteza maxima de aproximativ 80 km/h si are mai multe modele. pe unele piete e distribuita sub numele de QQ3, iar producatorul Chery a lansat anul trecut mai multe versiuni mai noi. QQ este un automobil destul de contriversat, General Motors spunand ca este mult prea asemenator modelului sau Chevrolet/Daewoo Matiz.


3. Suzuki Maruti 800

4.994 dolari

Inainte de anuntul lansarii lui Tata Nano, Maruti 800 era cel mai ieftin vehicul din India. In perioada anilor '80 si '90, era cea mai bine vanduta masina din tara. Maruti 800 dezvolta 37 cp si are roti cu diametrul de 30 cm. Inauntru incap 4 oameni, cu tot cu sofer, iar viteza maxima este de 125 km/h.


4. Geely MR

5.500 dolari

Constructorul chinez Geely Automotive a incercat sa cucereasca piata americana cu modele ieftine, cum e fi monovolumul Merrie sau MR, dar nu a existat niciun fel de interes pentru un vehicul care nu se conforma standardelor americane de siguranta si de mediu. MR este unul dintre cele mai rapide modele ale producatorului Geely, atingand viteze de pana la 140 km/h. Vine echipat cu aer conditionat, torpedou, CD player si scaune rabatabile.


5. Geely HQ SRV

5.780 dolari

Aceasta este varianta de SUV a lui Geely, care ofera familiilor mai mult spatiu pentru transportat diverse lucruri. Geely considera acest model unul de lux - are scaune ajustabile cu tapitesrie de panza, bord de lux si inchidere securizata. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 83 km/h.


6. Chery A1

7.394 dolari

Acest model se numeste A1 in China si Kimo in Russia si reprezinta prima intrare a lui Chery pe segmentul masinilor mici. masina a fost lansata in aprilie 2007, la Salonul Auto de la Shanghai, dezvolta 83 cp si are un motor de 1,3 litri, cu 4 cilindri. Unele modele sunt echipate cu CD-playere si cu porturi USB, care permit ocupantilor sa isi conecteze MP3-playerele la sistemul de sunet al masinii.


7. Tata Indica

8.894 dolari

Indica are aerconditionat, suporturi pentru pahare si torpedou, ceas digital si lampi pentru citit. Inauntru incap 5 oameni, iar masina merge pe motorina. Motorul V2 este turbo, cu racire interna, iar indica vine echipata cu air bag-uri frontale si cu un sistem de franare antiblocare.


8. Hyundai I10

9.096 dolari

Primul Hyundai distribuit in India are air bag-uri duble si frane antiblocare. Are 5 locuri, aer conditionat si incalzire, scaune rabatabile si centuri de siguranta in spate. I10 breaks nu este vreo minune a design-ului, insa are un motor de 1,1 litri care scoate 68 cp, plus ceva nemaiintalnit in aceasta categorie - directie electronica.


9. Fiat Palio

9.242 dolari

Mai multe versiuni de Palio sunt disponibile pe piata indiana. Modelul vine cu aer conditionat, geamuri electrice si inchidere electronica. Aceasta masina compacta se alimenteaza cu motorina, are deschidere prin telecomanda pentru usa din spate, sistem de inchidere externa si incuietori cu siguranta pentru copii.


10. Renault Logan

9.477 dolari

Produs de renault si Dacia, apare sub mai multe branduri (Renault, Dacia sau Nissan), in functie de piata careia se adreseaza. Actualmente sunt disponibile 4 versiuni: sedan, station wagon, pickup si van.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...