Skoda Octavia nu va iesi din productie prea curand

Vineri, 07 Aprilie 2006, ora 10:08
896 citiri

Skoda nu are o data limita stabilita la care va renunta la producerea modelului Octavia.Modelul, lansat in 1996, este crucial pentru constructorul ceh in batalia pe care o duce impotriva Daciei Logan pentru titlul de cea mai bine vanduta masina din Europa Centrala.

Productia pentru Octavia Tour a scazut, anul trecut, cu 54,2 la suta, ceea ce reprezinta o valoare de 66.319 unitati, datorita cresterii numarului de unitati produse din a doua generatie Octavia.

Atat Volkswagen cat si General Motors Europe, Peugeot si Citroen continua sa produca generatii mai vechi ale automobilelor proprii, deoarece exista inca pe piata central si est-europeana o cerere destul de mare pentru aceste modele.

Modelul Octavia Tour este foarte important pentru Skoda mai ales pe 3 piete in curs de dezvoltare: India, Ucraina si Romania. In Romania, pretul de pornire pentru Octavia Tour este de aproximativ 10.400 de euro, cu 600 de euro mai putin decat a doua generatie a modelului Octavia, in timp ce pretul de pornire pentru un Logan este de 6.200 de euro.

In ciuda diferentei mari de pret intre Octavia si Logan, in Romania s-au vandut, in 2005, 4983 de modele Octavia Tour si 5106 de unitati din noua generatie. Vanzarile Skoda in Romania au crescut in 2005 cu 31,8 la suta fata de anul precedent.

Skoda a fost a doua marca de import in Romania, dupa Renault. Totusi, vanzarile celor doua companii au fost mult sub vanzarile Dacia, de 93.084 de unitati. Acesta valoare reprezinta o cota de piata de 44,2 la suta.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.