Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful Renault pledeaza pentru acordarea de subventii industriei auto din UE

Seful Renault pledeaza pentru acordarea de subventii industriei auto din UE

Carlos Ghosn, seful Renault si Nissan, a cerut guvernelor europene sa sustina industria auto, dupa modelul creditelor cu dobanzi mici de 25 miliarde dolari acordate de SUA pentru dezvoltarea unor modele auto mai eficiente energetic, scrie Times Online.

Ghosn, care a vorbit la Salonul Auto de la Paris, a descris initiativa americana ca "o decizie inteleapta pentru indeplinirea obiectivelor pe termen lung".

"Nu este doar un stimulent, ci pune la dispozitie mijloacele necesare ca treaba sa fie facuta. Alte guverne ar trebui sa se inspire din acest exemplu", a subliniat Ghosn.


Desi Nissan are o fabrica in Tennessee (SUA), este improbabil ca grupul Renault-Nissan sa beneficieze de pe urma pachetului de ajutoare.


Preseditele George W. Bush a promulgat, la mijlocul saptamanii trecute, legea Energy Industry and Security Act, care prevede acordarea ajutoarelor. Companiile care ar putea primi banii sunt cele care produc automobile pe piata Statelor Unite de cel putin 25 de ani. Astfel, ajutor ar putea primi General Motors, Ford, Chrysler si Honda.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 705 ori