Seful Fiat: Opel, o "oportunitate extraordinara"

Duminica, 03 Mai 2009, ora 22:42
1610 citiri
Seful Fiat: Opel, o "oportunitate extraordinara"

Achizitionarea de catre Fiat a producatorului auto german Opel ar fi "o extraordinara oportunitate" pentru constructorul italian de masini, a declarat, in cadrul unui interviu publicat duminica, presedintele Fiat, relateaza Reuters.

Cumpararea subsidiarei germane a General Motors, ce se confrunta cu dificultati, ar reprezenta "inchiderea cercului", dupa incheierea parteneriatului cu Chrysler, a declarat, pentru Corriere della Sera, Luca Cordero de Montezemolo.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, se va intalni luni la Berlin cu oficiali guvernamentali germani, ca sa discute despre posibilitatea de a cumpara Opel. Fiat este hotarat sa cumpere Opel, dupa ce a incheiat joi o tranzactie prin care preia o participatie initiala de 20% la Chrysler, cu putin timp inainte de expirarea termenului fixat de administratia Obama pentru incheierea unui parteneriat.

"Ar fi o oportunitate extraordinara pentru noi. Ar fi partenerii nostri ideali, s-ar crea un grup foarte solid", a spus presedintele Fiat.

Intrebat daca Fiat va lua in considerare posibilitatea unei tranzactii cu PSA Peugeot Citroen pentru a cumpara operatiunile din America Latina ale General Motors, in cazul in care discutiile cu Opel esueaza sau daca apar obiectii ale Germaniei fata de intentiile Fiat, presedintele grupului italian a spus: "Usor, il lasam pe Sergio sa lucreze. Ceea ce pot spune este ca urmam o strategie in mod coerent. Vom vedea atunci. Stim care sunt cartile noastre si le vom juca".

Marchionne a mai spus ca Fiat are nevoie de un partener pentru a ajunge la o productie anuala de 5,5-6 milioane de automobile, nivel considerat necesar pentru a supravietui crizei din sectorul auto.

Tranzactia cu Chrysler face din entitatea rezultata al cincilea producator auto din lume, cu o productie anuala de 4,2 milioane autovehicule.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#fiat, # chrysler, # opel , #stiri General Motors