Renault isi doreste marca Saturn de la GM

Joi, 07 Mai 2009, ora 10:42
1594 citiri
Renault isi doreste marca Saturn de la GM

General Motors discuta cu Renault despre o posibila preluare a brandului Saturn de catre producatorul auto francez, care l-ar putea folosi ca platforma de dezvoltare a operatiunilor in America de Nord, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Oricare va fi cumparatorul diviziei Saturn, este improbabil ca acesta sa participe la tranzactie cu fonduri in numerar, dar va fi nevoit sa preia datoriile acesteia, precum si costurile operationale, inclusiv de productie.

Intre timp, Geely Automobile Holdings a lansat o oferta pentru achizitia diviziei suedeze Saab a GM, au spus sursele, citate de Mediafax.

Renault este unul dintre producatorii auto interesati de preluarea Saturn, dar GM analizeaza inclusiv inchiderea totala a operatiunilor.

In cazul unui acord al GM cu Renault, care controleaza Nissan Motor si Samsung Motors, grupul francez se va putea folosi de reteaua de peste 400 de dealeri ai Saturn pentru vanzarea de vehicule Renault si Samsung, sub brand Saturn, au spus sursele.

Brandul Saturn are o reputatie buna in privinta serviciilor de service, dar a fost afectat, sub conducerea GM, de lipsa inovatiilor.

Prin transferarea brandului catre un alt producator auto, GM ar putea conserva locurile de munca in SUA si sa evite astfel disputele cu dealerii care ar aparea daca ar desfiinta divizia.

Renault ar putea construi vehicule Saturn in SUA, daca brandul va suporta un volum mare de vanzari, a spus una dintre surse. Un acord privind Saturn necesita acceptul Trezoreriei americane.

Obtinerea controlului asupra Saturn ar sustine obiectivul directorului general al Renault, Carlos Ghosn, de a consolida pozitia grupului pe piata americana.

Grupul are deja o prezenta puternica in SUA prin intermediul operatiunilor de productie ale Nissan in Tennessee, dar preluarea Saturn ar conferi lui Ghosn un brand american si o retea pentru vehicule proiectate in Coreea si Europa, care ar putea concura pe segmentul vehiculelor cu consum eficient de carburanti.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#renault, # platforma, # america, # vanzari , #stiri General Motors