Opel va ajunge in custodia canadienilor de la Magna

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 16:16
1196 citiri
Opel va ajunge in custodia canadienilor de la Magna

Grupul american General Motors este pregatit sa vanda Opel producatorului canadian de piese auto Magna, insa va impune mai multe conditii, au declarat doua surse apropiate negocierilor.

"Va fi aleasa Magna, dar vor exista conditii", a spus o sursa.

GM trebuie sa ia o decizie in privinta Opel, dupa mai multe luni de negocieri cu Magna si fondul de investitii RHJ pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni, respectiv cu guvernul german in scopul obtinerii de sprijin financiar.

Un consiliu de administratori, care controleaza participatia majoritara la Opel, va avea ultima decizie in privinta investitorului la Opel, informeaza Mediafax.

Grupul american controleaza 35% din actiunile Opel, in timp ce restul de 65% se afla, de la falimentul grupului american la 1 iunie, in administrarea speciala a unui consiliu format din doi reprezentanti GM si doi ai statului german. Un al cincilea membru al consiliului, presedintele Camerei de Comert Americane din Germania, Fred Irwin, nu are drept de vot.

Guvernul german sprijina puternic vanzarea Opel catre Magna.

Unii membri ai conducerii GM ar prefera, insa, ca grupul sa pastreze Opel si, daca nu va fi posibil, divizia sa fie vanduta companiei financiare belgiene RHJ International, potrivit unor surse.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#magna, # opel, # germania , #stiri General Motors