Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Opel, la mana Landului Turingia

Opel, la mana Landului Turingia

Landul Turingia, unde se afla una dintre fabricile producatorului auto Opel, este gata sa ajute compania prin garantii publice sau printr-o intrare in capital, a indicat ministrul regional al economiei.

"Vrem sa facem tot ce ne sta in putinta ca sa ajutam Opel", a explicat oficialul german, Juergen Reinholz, pentru publicatia Berliner Zeitung. Opel are circa 1.900 de salariati in regiune, la uzina de la Eisenach, unde este produs modelul Corsa.

"O participatie directa" poate fi luata in considerare, ca si o garantie directa a statului, indica ministrul conservator.

Producatorul american General Motors, care se confrunta cu dificultati grave, ar putea ceda filiala sa germana, pe care o detine din 1929.

"Fara un plan exact al General Motors, nici noi nu putem preciza in ce va consta ajutorul nostru. Dar, in cadrul primelor discutii referitoare la o garantie publica, a fost evocat un cuantum cuprins intre 20 si 40 de milioane de euro", a adaugat Reinholz.

Oficialul german a criticat, de asemenea, atitudinea General Motors, reprosandu-i ca cere ajutor, dar fara sa joace cu cartile pe masa in ceea ce priveste intentiile sale referitor la Opel.

Din punctul de vedere al oficialului german, sunt putine sanse ca producatorul german, care are 26.000 de salariati in Germania, sa ramana sub administrarea companiei-mama. "Cred ca o separare este posibila, in principiu", a estimat ministrul german.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1854 ori
Citeste mai multe despreauto general motors opel