O compania chineza necunoscuta vrea sa preia marca Hummer

Luni, 29 Iunie 2009, ora 12:14
1124 citiri
O compania chineza necunoscuta vrea sa preia marca Hummer

General Motors si grupul chinez Tengzhong vor incepe in aceasta saptamana discutiile cu autoritatile de reglementare, in incercarea de a obtine aprobarea guvernului pentru cumpararea marcii Hummer de catre compania chineza, pana la sfarsitul lunii septembrie, relateaza Reuters.

Strategia neobisnuita pe care au ales-o cele doua companii, de a implica autoritatile de reglementare atat de devreme, inainte de incheierea unui acord oficial, reflecta scepticismul cu care este privita intreaga afacere.

"Vom incepe discutiile cu guvernul chinez in aceasta saptamana, in legatura cu afacerea Hummer", a declarat Micahel Albano, purtator de cuvant General Motors, citat de NewsIn. "Nu putem semna niciun acord daca nu avem aprobarea guvernului".

Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, o companie chineza putin cunoscuta, fara experienta in industria auto, a uimit pietele in iunie, cand si-a anuntat planurile de preluare a marcii Hummer.

Dubiile legate de aprobarea planului de catre Beijing s-au accentuat, in contextul in care multi sunt de parere ca Tengzhong nu are experienta si expertiza necesare redresarii operatiunilor Hummer.

Consumul foarte mare de combustibil al masinii americane a fost considerat, de asemenea,  un motiv pentru care planul ar putea sa fie respins de Comisia Nationala pentru Dezvoltare si Reforma (NDRC), care trebuie sa aprobe vanzarea.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#hummer, # autoritati, # gm, # industrie, # auto , #stiri General Motors