Masuri de criza: Opel scade salariile si concediaza 3.500 de angajati

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 11:19
1749 citiri
Masuri de criza: Opel scade salariile si concediaza 3.500 de angajati

Constructorul auto german Opel, subsidiara europeana a gigantului auto american General Motors, ar putea reduce numarul angajatilor cu 3.500 de persoane, daca nu va primi ajutor financiar, a spus seful GM Europe, relateaza AFP.

Presedintele diviziei din Europa a GM, Carl-Peter Forster, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului german Bild Zeitung ca sunt asteptate scaderi salariale si "credem ca cel mult 3.500 de locuri de munca vor fi pierdute. insa vrem sa evitam acest lucru". 

GM, ce se confrunta cu grave probleme financiare, se afla in tratative cu oficialii de la Berlin pentru salvarea filialei germane ce are aproximativ 26.000 de angajati.

"Avem nevoie de 3,3 miliarde euro pana in 2014, pentru salvarea tuturor fabricilor", sustine Forster.

 In acelasi timp, BBC News scrie astazi ca divizia europeana a GM ar putea suferi un colaps in urmatoarele saptamani, in cazul in care nu primeste ajutor financiar.

Directorul operational al filialei din Europa a gigantului auto american, Fritz Henderson, a declarat ca oficialii guvernamentali ar trebui sa ia masuri imediate pentru a se asigura ca grupul nu va ramane fara lichiditati in aprilie sau mai.

Acesta vrea un imprumut de 3,3 miliarde euro pentru finantarea separarii companiilor Opel si Vauxhall de GM, care ar trebui sa devina divizii de sine statatoare, pentru a fi deschise investitiilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#opel, # general motors, #angajati, #financiar , #stiri General Motors