Magna si BAIC se lupta pentru Opel

Luni, 06 Iulie 2009, ora 10:45
1011 citiri
Magna si BAIC se lupta pentru Opel

Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, se asteapta ca divizia germana Opel sa fie vanduta in curand companiei canadiene Magna. Pe de alta parte, constructorul auto chinez BAIC a propus preluarea unei participatii de 51% in cadrul Opel, cu o garantie publica de 2,64 miliarde euro, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Sunt destul de optimist, dupa o intalnire la nivel inalt intre reprezentantii GM si cei ai Magna, la care am ajuns la un larg consens", a declarat Forster publicatiei german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, adaugand ca au ramas de stabilit detaliile.

Potrivit Mediafax, el nu a oferit alte informatii, dar a spus ca "ar fi extraordinar daca problemele vor fi rezolvate pana la jumatatea lunii iulie".

Surse apropiate situatiei au declarat, in luna iunie, ca General Motors si Magna au drept obiectiv ca, pana la 15 iulie, sa ajunga la un acord de vanzare a unei participatii majoritare la Opel catre producatorul canadian de componente auto si partenerul rus al acestuia, Sberbank.

Premierul landului german Turingia, Dieter Althaus, a declarat la randul sau publicatiei Berliner Zeitung am Sonntag ca se asteapta ca acordul intre Opel si Magna sa fie incheiat in luna iulie.

Beijing Automotive Industry Corporation vrea 51% din Opel

Vineri, o sursa apropiata dosarului a declarat ca General Motors a primit o oferta din partea BAIC pentru cumpararea filialei germane Opel, chiar inainte de data limita.

Potrivit NewsIn, la sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare a companiei printr-un acord cu grupul canadian Manga, insa, apoi, negocierile au stagnat.

In scrisoare, presedintele BAIC, Xu Heyi, sustine ca "nicio fabrica Opel din Germania nu va fi inchisa", insa nu exclude posibilitatea unor disponibilizari.

Magna are o pozitie puternica pentru preluarea Opel, fata de companiile concurente Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) din China si holdingul belgian RHJ International
.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#magna, # baic, # opel, # auto , #stiri General Motors