Magna muta o parte din productia Opel in Ungaria si Austria

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 20:10
1521 citiri
Magna muta o parte din productia Opel in Ungaria si Austria

Noul proprietar al Opel va muta productia companiei la amplasamentele din Ungaria si Austria de la cele doua fabrici din Germania, a anuntat cotidianul Handelsblatt, citat de portfolio.hu.

Cotidianul german a declarat ca grupul canadian Magna, producator de piese auto, ce va prelua controlul Opel impreuna cu banca ruseasca OAO Sberbank si producatorul rus de automobile GAZ, va transfera productia de motoare de la uzinele din Rüsselsheim si Bochum catre amplasamentele din Szentgotthard si Aspern.

Magna va pastra operatiunile de asamblare din Bochum, Russelsheim si Eisenach, iar fabrica de motoare de la Kaiserslautern va fi in continuare operationala.

Din cauza acestui transfer, circa 3.600 slujbe vor disparea de la divizia germana a Opel.

Noul proprietar este insa optimist si in ceea ce priveste perspectivele din Rusia. Conform planului de afaceri dezvaluit de Handelsblatt, Magna vrea sa cumpere si divizia ruseasca a marcii Chevrolet, detinuta de General Motors, tot impreuna cu Sberbank.

Prin aceasta tranzactie, drepturile de productie si comercializare a marcii Chevrolet pe piata rusa vor reveni grupului Magna. Chevrolet este a treia marca in clasamentul preferintelor rusilor, cu circa 450.000 automobile vandute pe an.

Magna intentioneaza sa vanda 350.000 modele Chevrolet si 200.000 modele Opel pe an pe piata rusa pana in 2014. Adaugandu-se la productia GAZ, totalul s-ar ridica la 700.000 automobile pe an, aproape jumatate din capacitatea de productia a "noului Opel".

Magna va achizitiona o participatie de 20% in Opel, iar banca ruseasca Sberbank va cumpara 35%, avand drept partener industrial producatorul rus de automobile GAZ, detinut de miliardarul Oleg Deripaska.

Potrivit NewsIn, acest consortiu va fi actionarul majoritar, General Motors urmand a controla 35% din companie iar Opel restul de 10%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#magna, # opel, # chevrolet, # ungaria , #stiri General Motors