Magna da afara 10.500 de angajaii la Opel si Vauxhall

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 11:04
1405 citiri
Magna da afara 10.500 de angajaii la Opel si Vauxhall

Copresedintele producatorului canadian de piese auto Magna, Siefried Wolf, a anuniat ca are in vedere reducerea a 10.500 de locuri de munca la fabricile din Europa ale Opel si Vauxhall, la care va prelua pachetul majoritar de la General Motors, relateaza AFP.

El a confirmat, astfel, cifrele publicate in presa in acest week-end.

Magna si-a elaborat conceptul de redresare cu "mare ateniie si grija". "Va spun clar: nu ne-am modificat conceptul stabilit la 31 mai", a spus Wolf, in cadrul unei conferinie de presa la Frankfurt.

Cifrele depasesc estimarile care circulau anterior in Germania. Pana in prezent, Magna indicase ca ar putea reduce circa 10.000 din cele 50.000 de locuri de munca de la filialele europene ale General Motors, la care urmeaza sa preia 55% capital.

Ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat ca se astepta la diminuari mai severe decat cele anuniate in primavara de Magna.

Luni, seful guvernului regiunii belgiene Flandra, Kris Peeters, a pledat in fata Comisiei Europene cauza fabricii Opel din Anvers, sustinand ca ar putea evita inchiderea, in cazul in care soarta sa ar fi hotarata numai pe criterii economice, informeaza NewsIn.

"Pe criterii economice, sunt convins ca Anvers are o situaiie mai buna decat alte fabrici din Germania", a declarat Peeters, dupa o reuniune cu vicepresedintele Comisiei Europene, Günter Verheugen.

Duminica, Belgia a reprosat Germaniei atitudinea pe care a avut-o in chestiunea Opel si s-a aliat cu Spania si Ungaria, alte doua iari ameniniate de disponibilizari in masa, pentru a gasi moduri de a contracara decizia Berlinului la nivel european.

Vineri, sindicatele europene ale companiei Opel anuniau ca se vor intalni pe 23 septembrie la Anvers pentru a discuta cu reprezentaniii Magna despre posibilitatea meniinerii in activitate a uzinei belgiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#magna, # opel, # angajati, # fabrici , #stiri General Motors