Magna a dat mana cu rusii pentru a prelua Opel

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 09:35
1570 citiri
Magna a dat mana cu rusii pentru a prelua Opel

Producatorul canadian de piese auto Magna s-a asociat cu firmele rusesti Sberbank si GAZ pentru a prezenta o oferta de preluare pentru Opel, subsidiara europeana a producatorului american General Motors (GM), a declarat pentru AFP, ministrul economiei al landului Turingia, Juergen Reinholz.

"Faptul ca Sberbank, impreuna cu GAZ, vor sa intre cu Magna in capitalul Opel si cu o participatie de la General Motors este in curs de a fi discutat", a declarat oficialul german, pentru AFP.

Responsabilul politic conservator german ia parte la discutiile federale referitoare la viitorul Opel, subsidiara a producatorului american GM, ce se confrunta cu probleme si care este curtata si de Fiat.

Producatorul canadian de piese auto Magna a confirmat luni ca poarta discutii cu reprezentantii GM si ai autoritatilor germane care ar putea duce la preluarea unei participatii minoritare la Opel.

Potrivit presei, Magna ar putea prelua 20%, iar rusii 30%, dar aceste cifre nu sunt sigure, potrivit declaratiilor lui Reinholz, pentru care oferta nu a fost inca finalizata.

Magna vrea sa "intre pe piata rusa, ca sa ajunga direct in India, iar Fiat este interesat, mai degraba, de America de Sud si de Europa", a explicat oficialul.

GAZ, al doilea producator auto din Rusia, este detinut de miliardarul Oleg Deripaska, considerat cel mai bogat om din Rusia, inaintea declansarii crizei. Deripaska a fost, insa, afectat de recesiune, iar compania sa britanica de vehicule utilitare LDV tocmai a intrat in faliment.

Sberbank, institutie pe jumatate publica, este una dintre principalele banci din Rusia.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gaz, #opel, #preluare, # subsidiara, # recesiune, # companie , #stiri General Motors