Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria auto, una dintre locomotivele economiei romanesti

Industria auto, una dintre locomotivele economiei romanesti

Prin infiintarea Centrului de Design Renault de la Titu si prin privatizarea Daewoo Craiova, industria auto ar putea deveni una dintre locomotivele cele mai puternice ale economiei romanesti, a declarat luni primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, cu prilejul prezentarii Centrului Renault.

Seful Executivului a afirmat ca proiecte precum cel initiat de Renault, care a fost lansat in 1997 si acum capata finalitate, contribuie la potentarea talentului, inteligentei tinerei generatii, in conditiile in care in lumea de azi resursele umane constituie capitalul cel mai important al unei tari.

Primul-ministru a mentionat ca productia de automobile a Dacia Renault Pitesti va atinge, anul viitor, aproximativ un milion de exemplare. Dintre acestea, 350.000 de automobile vor fi construite pe platforma Logan, iar alte 650.000 vor reprezenta modele Renault care vor fi exportate in India, Iran, Tunisia, Maroc si Columbia. De asemenea, a mai amintit premierul, in 2008, Renault va deschide in Romania si o fabrica de cutii de viteze.

Astfel de proiecte presupun angajarea a aproximativ 100.000 de persoane, precum si dezvoltarea unor altor industrii, precum cea a pieselor auto sau de distributie. O piata locala de productie auto, a adaugat premierul, contribuie la innoirea parcului auto. El a amintit ca Guvernul a prelungit pentru al treilea an consecutiv prima de incasare pentru masinile vechi. in acest context, premierul a subliniat ca nu se va renunta la taxa de prima inmatriculare.

Calin Popescu-Tariceanu a sustinut ca la Centrul Renault de la Titu vor fi angajati peste 3.000 de specialisti si si-a exprimat speranta ca acesta va contribui si la stimularea componentei de design si la ceilalti furnizori de pe piata.

seful Executivului si-a exprimat ambitia de a face din industria auto una dintre componentele de baza ale economiei romanesti. Pentru a reusi acest lucru, premierul a aratat ca spera ca privatizarea Daewoo Craiova sa se materializeze, avand in vedere ca ofertantii sunt General Motors si Ford.

"Daca vom reusi si acest al doilea proiect, atunci pot sa garantez ca intr-adevar Romania va deveni o forta redutabila in acest domeniu", a afirmat primul-ministru, subliniind ca industria auto va oferi Romaniei premisele unei cresteri economice sustinute si ridicate in urmatorii ani.

Tariceanu a subliniat ca Romania trebuie sa se distinga prin capacitatea de a promova astfel de proiecte de interes national si, in calitate de prim-ministru, si-a afirmat dorinta de sprijini dezvoltarea industriei de automobile romanesti.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori