Guvernul german da bani pentru a salva Opel

Marti, 24 Februarie 2009, ora 10:23
1410 citiri
Guvernul german da bani pentru a salva Opel

Guvernul german este pregatit sa acorde un credit constructorului auto Opel, ce se confrunta cu mari dificultati financiare, scrie Financial Times Deutschland, citat de AFP.

Pana acum, oficialii de la Berlin nu au oferit decat garantii publice. Armin Schild, sindicalist si membru al consiliului de supraveghere a companiei, a estimat recent ca Opel are nevoie de nu mai putin de 3,3 miliarde euro pentru a putea supravietui.

Luni, liderul consiliului muncitorilor de la Opel, Klaus Franz, a pledat pentru un ajutor european acordat constructorului auto german, filiala a gigantului american General Motors, de care s-ar putea separa.

Opel a cerut asistenta din partea guvernului german, pentru a evita falimentul. Constructorul se confrunta cu scaderea activitatii de pe piata auto si dificultatile intampinate de compania-mama, General Motors, fortata sa ceara ajutorul guvernului Statelor Unite pentru a putea supravietui.

Sambata, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a cerut, de asemenea, ajutor international pentru salvarea fabricilor Opel din Europa.

Oficialii de la Berlin inca asteapta ca producatorul auto sa publice o schema viabila pentru activitatile viitoare. Intr-un interviu pentru un post national de televiziune, ministrul german al economiei a promis ca va raspunde in mod "pragmatic" cererilor Opel.

Compania ar urma sa prezinte vineri planurile sale, in cadrul intrunirii consiliului de supraveghere.

De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
Chiar dacă par două concepte foarte asemănătoare, refurbished și second hand se referă la lucruri complet diferite. Mulți încă le confundă, tocmai din cauza faptului că nu există o...
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an are loc pe 21 martie, la Nord Events Center, București. Gomag SUMMIT & eCommerce Fest devine deja un eveniment emblematic al echipei ce a...
#opel, #financiare, #credit, #international , #stiri General Motors