Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GM Europa sustine salvarea locurilor de munca de la Opel si Saab

GM Europa sustine salvarea locurilor de munca de la Opel si Saab

Sindicatul General Motors Europa a anuntat ca joi va fi o zi importanta de actiune pentru salvarea locurilor de munca de la producatorii auto Opel si Saab, relateaza AFP.

"Salariatii europeni de la Opel/Vauxhall si de la Saab au nevoie de un viitor sigur si viabil pentru intreprinderile lor din Europa", potrivit unui text difuzat pe pagina de internet a sindicatului german IG Metall din Hesse, land din vestul Germaniei unde este amplasat sediul Opel.

Sindicatul refuza inchiderile de uzine si disponibilizarile si cere participarea statelor europene, a concesionarilor si a salariatilor, pentru salvarea celor doi producatori auto.

Compania americana General Motors, amenintata in continuare de colaps, a anuntat un plan amplu de economii, mai ales in Europa, care prevede concedierea a mii de salariati.

General Motors a anuntat, totodata, ca vrea sa se separe de Saab, producator auto aflat in pragul falimentului, pentru care justitia suedeza a acceptat o procedura de salvare, pentru a evita intrarea in colaps. In ceea ce priveste soarta companiei Opel, General Motors ia in considerare participatii sau parteneriate.

Iggn 2007, filiala europeana a companiei, General Motors Europa, avea mai mult de 55.000 de salariati, mai ales in Germania, Suedia, Marea Britanie, Spania, Belgia si Polonia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1596 ori
Citeste mai multe despresaab opel general motors sindicat munca