Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

General Motors: Suntem in pragul falimentului

General Motors: Suntem in pragul falimentului


Producatorul auto american General Motors a admis ca exista importante "semne de intrebare" legate de supravietuirea sa si nu exclude posibilitatea de a se plasa sub protectia legii falimentului, potrivit unui comunicat trimis astazi autoritatilor de reglementare, scrie AFP.

Compania a anuntat astazi ca auditorii sai au ridicat "semne puternice de intrebare" cu privire la abilitatea constructorului auto de a supravietui falimentului, daca nu reuseste sa tempereze pierderile si nu inceteaza sa cheltuiasca bani.

GM a anuntat ca astepta un astfel de avertisment, ce submineaza sansele ca grupul sa primeasca un imprumut de 30 miliarde dolari din partea guvernului american pentru restructurarea, in afara unui proces de faliment.

Totodata, constructorul a avertizat la sfarsitul lunii trecute ca auditorii sai puneau sub semnul intrebarii viabilitatea companiei la acea data, cand au fost afisate pierderi de aproape 31 miliarde dolari in 2008.

"Viitorul nostru depinde de abilitatea de a duce la bun sfarsit planul de viabilitate. In cazul in care, pentru un motiv sau altul, nu vom reusi sa continuam activitatea, vom fi nevoiti sa cerem sa intram in incidenta legilor care se aplica institutiilor falimentare, sub legislatie americana", a anuntat GM intr-un raport anual.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2330 ori