General Motors Europe prezinta noul Corsa cu 5 usi

Marti, 06 Iunie 2006, ora 15:11
1009 citiri

General Motors Europe (GME) prezinta primele fotografii cu noul Corsa cu 5 usi, model care va avea debutul oficial odata cu versiunea cu 3 usi, la Salonul Auto de la Londra.Noul model, redesenat, este ceva mai mare decat predecesorul sau, cu 183 mm mai lung, cu 61 mm mai lat si cu 52 mm mai inalt si, intocmai ca modelul Astra, este diferit, din punct de vedere al design-ului fata de versiunea cu 3 usi, care se adreseaza unui public mai tanar, mai dinamic.

Seful departamentului de design al GME, Bryan Nesbitt, a declarat: "Dinamica si functionalitatea difera fata de versiunea in 3 usi. Noul Corsa cu 5 usi, la fel ca si fratele sau mai mare, Astra, ofera un design diferita fata de modelul cu 3 usi. Cele doua masini sunt practic realizate pentru cumparatori diferiti".

Fata de modelul pe care il inlocuieste, noul Corsa ofera spatiu mai mare pentru pasageri si o capacitate de incarcare de 1100 de litri in momentul in care bancheta din spate este coborata. Portbagajul beneficiaza de noul sistem DualFloor, cu ajutorul caruia acesta este impartit in doua zone printr-un panou. Acest panou poate fi asezat si vertical, astfel incat eventualele cumparaturi sa stea mai bine fixate fara a se plimba prin tot portbagajul.

Corsa beneficiaza si de un alt sistem foarte ingenios numit FlexFix. Sistemul a fost prezentat prima data in 2004 pe conceptul Opel Trixx. Acesta este reprezentat de un suport, care poate fi tras din scutul din partea din spate a masinii si care poate cara fara probleme doua biciclete.

Noul Corsa cu cinci usi va benficia de aceleasi versiuni de motorizare ca si modelul cu 3 usi: 1.0 litru, 1.2 litri si 1.4 litri, acestea fiind motoare pe benzina, plus versiunea CDTi common-rail de 1.3 litri diesel. De asemenea va mai fi disponibila si versiunea CDTi de 1.7 litri de 125 CP.

  Masini Noi si Masini Rulate

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei