General Motors accelereaza spre faliment

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 10:44
1851 citiri
General Motors accelereaza spre faliment

General Motors Corp. accelereaza pregatirile pentru un posibil faliment, chiar daca directorii incearca sa faca economii mai mari in aceasta saptamana, pentru a evita acest deznodamant, au declarat surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.

GM se va concentra pe crearea unei noi companii din cele mai bune active, in cazul in care va solicita protectie sub legea falimentului, au spus sursele, care au cerut sa nu fie numite, pentru ca detaliile nu sunt inca publice. Eforturile de a stabili un nou obiectiv de reducere a costurilor se axeaza pe depasirea tintei actuale, de a reduce datoriile cu 46% si de a disponibiliza 47.000 angajati in 2009, si vor include discutii cu oficialii Trezoreriei, au mai spus sursele.

Masurile vin ca raspuns la decizia luata in martie de presedintele american, Barack Obama, ce a respins cererea GM de a pastra imprumuturi de stat in valoare de 13,4 miliarde dolari.

Respingerea unor concesii de catre muncitori si incercarea de a face economii mai mari cresc potentialul unui faliment, a spus directorul executiv, Fritz Henderson.

"Cea mai buna solutie este un acord ce nu implica falimentul, insa acest lucru va fi foarte dificil. Falimentul unei companii de marimea si de complexitatea GM nu este un lucru simplu si probabil vor aparea complicatii", a declarat Dennis Virag, presedintele Automotive Consulting Group.

Consiliul GM s-a reunit luni si vor urma alte discutii in cadrul companiei si cu administratia Obama, dupa ce celui mai mare constructor auto american i s-au oferit 60 zile pentru a se restructura fara o tinta stabilita pentru economii. 

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus recent ca intrarea rapida a companiilor auto General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Declaratiile presedintelui vin in contextul in care grupul de lucru pentru sectorul auto a anuntat saptamana trecuta ca "cea mai buna sansa de supravietuire a General Motors si Chrysler ar fi sa intre sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare", care le-ar permite sa se restructureze sub supraveghere judiciara.

Capitolul 11 din legea americana privind falimentul permite unei companii sa intre sub protectia justitiei, ceea ce ii acorda timp pentru restructurare si o pune la adapost de cererile creditorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#gm, # faliment, # obama, # chrysler , #stiri General Motors