Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

General Motors a intregistrat pierderi in al treilea trimestru

General Motors a intregistrat pierderi in al treilea trimestru

Grupul auto General Motors a inregistrat in al treilea trimestru o pierdere neta de 1,151 miliarde dolari, pe baza unor venituri de 28 miliarde dolari, in crestere cu 4,9 miliarde dolari fata de cele inregistrate de "vechiul grup" in al doilea trimestru, inainte de iesirea din faliment, scrie AFP, citat de NewsIn.

Constructorul american, ce a iesit din faliment in luna iulie, a afisat o pierdere operationala inaintea elementelor exceptionale de 261 milioane dolari.

"Mai avem mult de lucru, insa rezultatele publicate astazi arata ca cladim noul GM pe o baza solida", a declarat presedintele grupului, Fritz Henderson.


"Dupa ce vom avea un bilant mai stabil si o structura competitiva a costurilor, ne vom concentra asupra performentelor comerciale, ce ne vor permite sa atragem noi clienti, unul cate unul, prin noi modele", a adaugat el.


Rezultatele nu sunt auditate, potrivit GM, care a afisat separat date pentru perioada 1-9 iulie, inainte de faliment, si pentru perioada dupa 10 iulie.


Inainte de iesirea din faliment, la 9 iulie, datoriile grupului se ridicau la 94,7 miliarde dolari.


GM a acumulat pierderi de 88 miliarde dolari dn 2004 si pana in primul trimestru al acestui an, sub conducerea directorului executiv Rick Wagoner, care s-a retras din functie in martie, la cererea guvernului.


General Motors va incepe rambursarea ajutoarelor de stat luna viitoare.


Plata se va face prin transe lunare, prima fiind in valoare de 1,2 miliarde dolari.


Trezoreria nu va recupera, probabil, toate ajutoarele pe care le-a oferit, a anuntat pe 9 septembrie o comisie de supraveghere. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1156 ori