General Motors a afisat pierderi record pentru 2008

Joi, 26 Februarie 2009, ora 14:57
1620 citiri
General Motors a afisat pierderi record pentru 2008

General Motors Corp., gigantul auto american grav afectat de criza economica globala, a raportat pierderi de 30,9 miliarde dolari in 2008, in contextul in care directorul executiv al companiei, Rick Wagoner, va cere Trezoreriei mai multe fonduri pentru a face fata crizei, scrie Bloomberg.

Compania a raportat pierderi de 9,6 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008. GM a primit anterior de la guvernul american 13,4 miliarde dolari.

"Marimea pierderilor conteaza nu doar pentru ca va influenta costurile restructurarii companiei, dar arata cat vor mai trebui sa dea contribuabilii pentru sprijinirea acesteia", a spus John Casesa, consultant in cadrul Casesa Shapiro Group.

GM anunta in 17 februarie ca are nevoie de inca 2 miliarde dolari pentru acoperirea cheltuielilor din martie, in conditiile in care ramane fara lichiditati. Vanzarile din trimestrul al patrulea au scazut cu 52%, la 30,8 miliarde dolari. In 2007, compania a suferit pierderi de 38,7 miliarde dolari.

GM a obtinut ultima oara profit in 2004. Compania a anuntat anterior ca va disponibiliza 47.000 de angajati in 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#companie, #lichiditati, #pierderi, #profit , #stiri General Motors