Ford si Nissan primesc ajutoare financiare pentru dezvoltarea de tehnologii curate

Joi, 18 Martie 2010, ora 11:32
1387 citiri
Ford si Nissan primesc ajutoare financiare pentru dezvoltarea de tehnologii curate

Marea Britanie va oferi ajutoare financiare de peste 380 milioane lire sterline constructorilor auto Ford si Nissan, in vederea dezvoltarii de tehnologii curate, Londra urmarind sa devina unul dintre liderii mondiali in acest domeniu, potrivit cotidianului Les Echos, citat de NewsIn.

Astfel, guvernul britanic a anuntat intr-un comunicat ca va acorda Ford un ajutor de aproximativ 360 milioane lire sterline (402 milioane euro), sub forma de garantii pentru imprumuturi, in cadrul programului sau de asistenta a sectorului auto.

Ajutorul vizeaza dezvoltarea de tehnologii curate in uzinele britanice ale grupului american.

Tot joi, constructorul japonez Nissan a confirmat ca va construi la uzina din Sunderland, din nord-estul Marii Britanii, vehiculul electric Leaf, cu un ajutor de 20,7 milioane lire sterline obtinut de la autoritatile britanice.

Productia modelului Leaf si a bateriilor pentru vehicule electrice va permite pastrarea si crearea a peste 550 de locuri de munca specializate, potrivit estimarilor guvernamentale.

Anuntul privind aceste ajutoare vine la o saptamana dupa cele 300 milioane oferite sub forma de garantii grupului american General Motors pentru a contribui la pastrarea activitatilor sale din Marea Britanie si restul Europei.

Ford si-a propus sa investeasca 1,5 miliarde lire sterline in urmatorii cinci ani pentru dezvoltarea modelelor cu nivel scazut de emisii de CO2, proiect care ar trebui sa conserve 2.800 de locuri de munca in Marea Britanie.

"In industria auto, Ford are un rol important de jucat in obiectivul Marii Britanii de a fi unul dintre principalii producatori de masini cu o intensitate scazuta de dioxid de carbon", a spus ministrul Intreprinderilor, Peter Mandelson. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ajutor, #financiar, #ford, #londra, #nissan , #stiri General Motors