Ford pune deoparte bani albi pentru zile negre

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 12:50
1442 citiri
Ford pune deoparte bani albi pentru zile negre

Concernul american Ford va accesa finantare de 10,1 miliarde dolari prin liniile de credit deschise la banci, in contextul "ingrijorarilor privind stabilitatea pietelor de capital", a anuntat grupul, dupa ce a raportat pierderi de 14,6 miliarde de dolari aferente anului trecut, potrivit FT.

Ford a subliniat faptul ca nu apeleaza la liniile de credit din cauza necesitatii urgente de lichiditate.

"Nu atragem fondurile pentru a finanta operatiuni, nici pentru a consolida lichiditatea, ci deoarece consideram ca este o masura prudenta", a declarat directorul financiar al grupului american, Lewis Booth.

Potrivit Mediafax, Ford a anuntat deja bancile, iar fondurile accesate fac parte dintr-un pachet de finantare de 23,4 miliarde de dolari contractat la finele anului 2006, inainte de declansarea crizei financiare. Banii vor intra in condurile concernului auto la data de 3 februarie.

Grupul a raportat pierderi de 5,9 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, dupa ce vanzarile de autovehicule au atins cel mai scazut nivel din anii '80, insa a insistat asupra faptului ca nu va cere ajutoare de stat. Pentru anul 2008, Ford a anuntat pierderi de 14,6 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria de 105 ani a companiei, depasind cu mult pierderea de 11,7 miliarde de dolari din 2007.

Grupurile rivale General Motors si Chrysler au obtinut, la inceputul acestui an, ajutoare de stat care totalizeaza 17,4 miliarde de dolari din partea administratiei americane.

Ford a cerut, in decembrie, un credit guvernamental de noua miliarde de dolari, insa a subliniat faptul ca va apela la aceasta posibilitate numai in contextul unei deteriorari severe a conditiilor de piata.

Grupul american este actionarul majoritar al Automobile Craiova, preluata in 2008 de la statul roman.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#capital, #chrysler, #credit, #dolari, #ford , #stiri General Motors