Fiat se aliaza cu Ford pentru productia de autoturisme mici

Vineri, 09 Septembrie 2005, ora 16:20
971 citiri

Constructorul auto Fiat Auto a incheiat o alianta cu constructorul auto american Ford pentru constructia de autoturisme mici, a anuntat vineri un oficial din conducerea grupului de la Torino, citat de AP.

Seful departamentului Brand Promotion Fiat Auto, Lapo Elkann, a declarat intr-un interviu radiofonic acordat postului Radio24 ca alianta a fost creata numai pentru un singur produs.

Fiat si Ford si-au unit eforturile deoarece doresc sa produca impreuna autoturisme utilitare, a declarat Lapo Elkann precizand ca noul autoturism va fi bazat pe platforma de la Fiat Panda.

La inceputul acestei saptamani, directorul executiv al grupului Fiat, Sergio Marchionne a declarat ca Fiat va anunta incheierea primei sale aliante specifice pana la finele anului. In luna februarie a acestui an a luat sfarsit alianta mai veche dintre Fiat si General Motors, de atunci incoace firma italiana fiind in cautarea unui partener industrial care sa o ajute sa-si reduca costurile si sa-si imbunatateasca competitivitatea.

In perioada 2005-2008, Fiat Auto, divizia auto a grupului Fiat, intentioneaza sa investeasca aproximativ 10 miliarde de euro pentru lansarea a 20 de noi modele de autoturisme.

Aceasta divizie, care asigura aproximativ 40 de procente din veniturile grupului Fiat, a inregistrat pierderi in fiecare an care a trecut dupa 2000, intentionand sa redevina profitabila abia in 2007.

Banii Nostri