Dolarul s-a depreciat puternic fata de euro

Luni, 01 Iunie 2009, ora 14:18
1125 citiri
Dolarul s-a depreciat puternic fata de euro

Dolarul s-a depreciat puternic luni fata de euro, dupa ce optimismul investitorilor privind economia globala a continuat sa sprijine valutele considerate riscante, scrie Reuters, precizeaza NewsIn.

Indicele dolarului, ce masoara evolutia monedei americane fata de un cos de valute, a atins un minim anual de 78,729, in timp ce euro a urcat la nivelul maxim pentru acest an, in jurul valorii de 1,4226 dolari/euro.

Lira sterlina s-a apreciat la cel mai ridicat nivel al ultimilor sapte luni fata de dolar, la 1,6377 dolari/lira, in timp ce dolarul australian si neozeelandez au atins maxime ale ultimelor opt luni, de 0,8098 dolari USD, respectiv 0,6493 dolari USD.  

Stirea vine in contextul in care General Motors Corp va depune luni cererea de intrare in faliment, au anuntat oficialii SUA, ceea ce inseamna pentru fostul gigant auto, creat acum 100 de ani, intrarea intr-o perioada incerta, sub tutela guvernului american.

Falimentul inevitabil, confirmat de oficiali ai administratiei Obama, ar fi cel de-al treilea ca marime din istoria Statelor Unite si cel mai mare din sectorul industrial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#dolar, #euro, #valuta, #investitori , #stiri General Motors