Detinatorii de obligatiuni GM vor pachetul majoritar al companiei

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 10:45
1312 citiri
Detinatorii de obligatiuni GM vor pachetul majoritar al companiei

Detinatorii de obligatiuni emise de grupul auto General Motors vor sa prezinte astazi o contraoferta administratiei Obama, in urma careia ar putea prelua pachetul majoritar de actiuni al constructorului american, a declarat o sursa apropiata situatiei, scrie Bloomberg.

Comitetul detinatorilor de obligatiuni vrea sa refuze oferta GM inaintata pe 27 aprilie, prin care acestora le-a fost acordat un pachet de 10% din actiunile grupului restructurat, in schimbul obligatiunilor detinute, a mai spus sursa ramasa sub anonimat, pentru ca negocierile sunt confidentiale.

Potrivit NewsIn, grupul GM a anuntat ca 90% din detinatorii de obligatiuni, a caror valoare se ridica la 27 miliarde dolari, trebuie sa le vanda pana pe 1 iunie sau grupul va fi fortat sa intre in faliment.

La randul sau, grupul Chrysler LLC ar putea intra sub inidenta capitolului 11 al legii aplicate insitutiilor falimentare, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Detinatorii de obligatiuni ale GM vor sa detina 51% din grupul reorganizat, fondul de sanatate al grupului ar urma sa primeasca 41% din actiuni, iar actionarii ordinari - 1%.

GM a avertizat ca, in cazul in care creditorii sai nu accepta planul, va declara faliment si se va lasa pe mana justitiei. Fritz Henderson, directorul executiv al GM, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca "daca situatia nu se poate rezolva fara interventia curtii de justitie, vom actiona in instanta si vom restructura compania sub legile aplicate institutiilor falimentare, in cazul in care acest lucru este necesar".

In contextul in care incearca sa supravietuiasca, GM a redus cheltuielile prin unele masuri care includ concedierea a 23.000 de angajati pana in 2011, inchiderea a 16 din cele 47 de fabrici din Statele Unite si reducerea cu 42% a numarului dealerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#gm , # faliment, # majoritar, # american, # obama , #stiri General Motors