Chevrolet Volt, masina anului in America de Nord

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 22:53
2729 citiri
Chevrolet Volt, masina anului in America de Nord

Hibridul Chevrolet Volt a fost desemnat masina anului in America de Nord, in prima zi a salonului auto de la Detroit, transmite Bloomberg. Volt, fabricat de General Motors (GM), a devansat modelul Leaf al Nissan Motor si sedanul Sonata al Hyundai Motor, a anuntat Automotive Press Association, potrivit Mediafax.

Vehiculul sport utilitar Explorer, fabricat de Ford Motor, a iesit castigator la sectiunea truck, care include o gama mai larga, intre care SUV-uri, camionete si vehicule comerciale usoare.

Victoria unui hibrid si a unui SUV apreciat pentru eficienta energetica reflecta opinia din industria auto potrivit careia decizia de achizitie a unui automobil va fi tot mai mult influentata nivelul consumului de carburanti, a declarat Michelle Krebs, analist la Edmunds.com, unul dintre cei 49 de jurnalisti si analisti care au stabilit castigatorii.

Premierea a dat startul salonului auto de la Detroit unde producatori printre care Toyota Motor si Volkswagen vor prezenta peste 30 de noi vehicule, potrivit organizatorilor.

In 2010, Ford a castigat ambele premii, cu sedanul hibrid Fusion si vehiculul comercial Transit Connect.

Volt poate circula aproximativ 40 de mile ( 64 kilometri) cu o baterie electrica, dupa care un motor mic pe benzina o reincarca, astfel incat prelungeste autonomia la peste 350 de mile, potrivit GM. Automobilul a fost pus in vanzare in decembrie, la pretul de 41.000 de dolari.

Cumparatorii nord-americani beneficiaza de facilitati fiscale de 7.500 de dolari la achizitia de vehicule hibride si electrice.

Ford a inceput vanzarea modelului Explorer la sfarsitul anului trecut si va comercializa si o versiune mai mica, cu patru cilindri.

SUV-ul standard Explorer cu motor V-6 consuma mai putin de 10 litri de benzina la suta de kilometri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#salonul auto de la detroit, #chevrolet volt, #general motors , #stiri General Motors