Cel mai mare partener Saab cere insolventa

Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:12
1800 citiri
Cel mai mare partener Saab cere insolventa

Doi dealeri Saab din cinci s-au inchis in acest an, iar cel mai mare partener al marcii in Romania, Augusta Motors, a solicitat saptamana trecuta intrarea in insolventa, relateaza Mediafax.

Reprezentantii unuia dintre partenerii care au incetat activitatea, dealerul Educational din Brasov, au afirmat ca, desi in prezent nu mai are contract cu importatorul, firma intentioneaza sa redeschida un showroom in aproximativ doua luni.

"In prezent, suntem auditati in vederea incheierii unui nou contract cu Saab. Daca vom trece de audit, in aproximativ doua luni vom deschide un showroom la Brasov, investitie de mai multe sute de mii de euro", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Educational, Corina Neculau.

Directorul de dezvoltare a marcii Saab in Romania, Tiberiu Ioanovici, a precizat ca in acesta vara un nou partener va deschide un showroom in Bucuresti.

De asemenea, el a mentionat ca discuta incheierea de dealershipuri in mai multe orase importante din tara, unii dintre potentialii parteneri fiind deja prezenti pe piata vanzarilor auto.

Dintre cele trei reprezentante ramase pe piata, cel mai mare dealer al marcii suedeze, Augusta Motors, a depus saptamana trecuta la Tribunalului Bucuresti o cerere de intrare in insolventa. 

Inmatricularile Saab in Romania au scazut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu peste 67%, fiind inregistrate doar 11 unitati noi.

La inceputul acestui an, constructorul olandez de masini de lux Spyker a cumparat Saab de la grupul american General Motors, cu 400 de milioane de dolari.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#saab, #insolventa, #augusta, #motors , #stiri General Motors