Bruxelles-ul a autorizat garantia de stat acordata de Suedia pentru Saab

Luni, 08 Februarie 2010, ora 15:34
1341 citiri
Bruxelles-ul a autorizat garantia de stat acordata de Suedia pentru Saab

Comisia Europeana a autorizat luni garantia acordata de statul suedez pentru constructorul auto Saab, necesara obtinerii unui imprumut de 400 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), potrivit unui comunicat publicat de executivul european, preluat de NewsIn.

Comisia Europeana a autorizat luni garantia acordata de statul suedez pentru constructorul auto Saab, necesara obtinerii unui imprumut de 400 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), potrivit unui comunicat publicat de executivul european.

Bruxelles-ul a estimat ca garantia care ar urma sa fie acordata de Suedia, este "conforma, in limita a 82,8%", cu schema temporara privind ajutoarele de stat, care permite statelor membre sa ofere facilitati pentru accesul la finantare in contextul actualei crize economice si financiare.

Saab va trebui sa dea o prima corespunzatoare in contrapartida garantiei si va constitui rezerve suficiente pentru situatia in care va face apel la aceasta garantie. Restul de 17,2% din suma va fi luat de pe piata. "Garantia de stat va contribui la punerea in aplicare a planului Saab fara a antrena distorsiuni ale mediului concurential", a precizat comisarul european de concurenta, Neelie Kroes, citat in comunicat.

Imprumutul ce va fi acordat de BEI va fi folosit de Saab pentru un proiect de investitii, care se refera, intre altele la reducerea consumului energetic si cresterea securitatii autoturismelor, al carui cost se ridica la 1 miliard euro. General Motors, care a detinut Saab din 1990, a anuntat in ianuarie vanzarea constructorului auto suedez catre grupul olandez Spyker Car. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Saab, # garantie, # imprumut, # BEI , #stiri General Motors