1 iunie, data unui posibil faliment al General Motors

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 12:53
1359 citiri
1 iunie, data unui posibil faliment al General Motors

Trezoreria americana a indrumat compania General Motors sa se pregateasca pentru depunerea cererii de intrare in faliment, incepand cu 1 iunie, chiar daca grupul a declarat public ca se poate reorganiza in afara legii falimentului, a anuntat New York Times, citat de Reuters.

General Motors functioneaza cu ajutoare de urgenta de la guvernul american. Comisia din cadrul administratiei Obama ce supravegheaza iesirea din criza a grupului, a cerut GM sa reduca datoriile si costurile, pentru a continua sa primeasca ajutor.

Citand surse ce au fost anuntate de planurile GM, Times a anuntat ca obiectivul este de a pregati compania pentru un faliment rapid.

Cotidianul a precizat ca pregatirile sunt facute cu scopul de a se asigura ca cererea de faliment va fi gata in cazul in care GM nu va reusi sa ajunga la un acord cu detinatorii de obligatiuni, pentru a schimba datorii de circa 28 miliarde dolari in actiuni in cadrul grupului.

Planul ar forma o noua companie, ce ar cumpara activele bune ale GM, dupa ce constructorul intra infaliment, a mai precizat Times.

Activele mai putin dezirabile, precum marci nedorite, fabrici si asigurari medicale, vor fi lasate in vechea companie, ce ar putea fi lichidata in anii viitori, potrivit cotidianului.

Oficialii Trezoreriei analizeaza posbilitatea ca grupul viabil GM sa iasa din faliment la numai doua saptamani de la intrare, folosind finantare federala de 5-7 miliarde dolari, a declarat pentru Times o sursa avizata.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gm, # obama, # trezorerie, # falimet , #stiri General Motors