GM va plati dividende trimestriale, pentru prima oara dupa sase ani

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 13:30
1423 citiri
GM va plati dividende trimestriale, pentru prima oara dupa sase ani

Compania General Motors (GM) va acorda pentru prima oara dividende trimestriale detinatorilor de actiuni comune, pentru prima oara in ultimii sase ani.

Principalul producatorul american de automobile, care a acordat dividende ultima oara in iunie 2008, a anuntat ca va acorda detinatorilor de titluri dividende de 30 de centi/actiune, plata urmand sa fie facuta pe 28 martie actionarilor raportati pe 18 martie, transmite Reuters. In 2008, dividendele trimestriale au fost de 25 de centi/actiune.

"Aceasta masura este in concordanta cu prioritatile noastre de capital si este un important semn de incredere in planurile noastre de viitor", a declarat Dan Ammann, CFO GM.

Ammann va fi numit in functia de presedinte al companiei

Ammann va fi numit, miercuri, in functia de presedinte al companiei. In functia de CFO, producatorul american de automobile va fi Chuck Stevens, care a ocupat o functie similara pentru America de Nord.

Investitorii au cerut companiei sa le returneze banii, fie sub forma de dividende, fie sa rascumpere atiunile, mai ales dupa ce Trezoreria SUA a vandut ultimele titluri detinute luna trecuta. Prin aceste dividende acordate de GM, care si-a expus ultimele modele la targul de utomobile din Detroit, copania incearca sa atraga noi investitori.

Principalul concurent al GM, compania Ford, a acordat dividente in martie 2012, pentru prima oara dupa cinci ani si jumatate. Astfel, Ford a acordat dividende de 12,5 centi per aciune.

GM a incheiat al treilea trimestru al anului trecut cu o lichiditate de 37,3 miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#gm dividende, #gm management , #Management