Fiat reia negocierile cu General Motors pentru preluarea Opel

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 14:47
1784 citiri
Fiat reia negocierile cu General Motors pentru preluarea Opel

Grupul italian Fiat vrea sa reia discutiile cu General Motors (GM) pentru preluarea producatorului german Opel. Conducerea Fiat vrea sa preia Opel la costuri zero, in cazul in care General Motors este dispus sa vanda compania.

Propunerea nu a fost prezentata formal grupului american GM, dar Sergio Marchionne, directorul general al Fiat, are conversatii frecvente pe aceasta tema cu oficialii General Motors.

Producatorul italian ar putea prezenta o oferta pentru Opel doar daca alianta dintre GM si Peugeot ar fi dizolvata.

Fiat a inaintat si in 2009 o propunere de achizitie a Opel.

Opel are un impact negativ asupra rezultatelor General Motors, iar unii analisti au afirmat ca renuntarea la aceste operatiuni ar fi cea mai buna optiune.

In luna august, oficialii General Motors urmareau sa ajunga la un acord cu sindicatele pentru a reduce activitatea la uzinele Opel din Germania, pe fondul declinului inregistrat pe piata auto din Europa.

General Motors ar putea reduce activitatea la uzinele Opel

"Planul lui Marchione este de a pune mana pe Opel gratis, nu ca in cazul Chrysler sau a ofertei pentru Opel din 2009", scrie cotidianul Il Sole 24 Ore.

Fiat a achizitionat o participatie la Chrysler in 2009 in schimbul tehnologiei pentru constructia de masini din clasa mica si a expertizei de management.

Guvernul de la Roma va sprijini grupul Fiat sa creasca exporturile de masini in afara Europei. Anuntul a venit dupa ce Fiat si-a reiterat intentia de a ramane in Italia, calmand astfel temerile referitoare la inchideri de fabrici si concedieri masive.

Fiat primeste finantare de la stat pentru exporturi mai mari in afara Europei

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Fiat preluare Opel, #General Motors vanzare Opel, #vanzare Opel, #achizitii Fiat , #Management