Topul companiilor cu cele mai tari inventii

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 14:00
5479 citiri
Topul companiilor cu cele mai tari inventii

Companiile americane IBM si General Electric au obtinut de-a lungul timpului peste 1,5 milioane de patente, intrand alaturi de japonezii de la Canon sau Mitsubishi in topul companiilor cu cele mai importante inventii din toate timpurile. 

Iata primele companii clasate in topul celor mai tari inventii, oferit de Business Insider:

IBM

Faimoasele inventii IBM includ tehnologia benzii magnetice folosite pe carduri, sisteme de calcul scalabile, codul de bare si punctajul automat pentru teste.

Canon

Printre inventiile Canon se regasesc si camera foto IVSB, calculatorul electronic cu 10 taste si copiatoarele personale.

General Electric

GE a patentat lampa cu filament de carbon, aparat cu raze X, primul frigider etans, aparatul de aer conditionat portabil si aparatul radio cu ceas digital.

Toshiba

Cele mai populare inventii Toshiba includ primele masini electrice de spalat si aspiratoare din Japonia, primul telefon video color si primul laptop.

Samsung

Cuptorul cu microunde este ideea patentata de Samsung, ca si primul video recorder de 8 mm sau protptipul memoriei Flash de 1Giga si primul telefon mobil folosit ca MP3 player.

Sony

Sony a inventat walkman-ul, primul CD player portabil, primul televizor portabil cu tranzistori si banda magnetica de inregistrare.

Fujitsu

Intre patentele Fujitsu se regaseste si primul sistem de cabluri coaxiale submarine, primul display cu plasma cu diagonala de 106 cm, plasticul biodegradabil utilizat pentru laptop-uri, si FACOM 230-60, un computer inventat in 1968 cu sistem multiprocesor.

Kodak

Kodak a inventat primul film foto transparent, prima linie de camere foto ieftine, camere foto digitale de dimensiuni mici si filmul care putea fi developat si intr-o camera luminoasa.

Mitsubishi

Mitsubishi a patentat primul televizor cu “ecran mare”, avand diagonala de 250 cm, interioarele auto din plastic PBS si uscatorul de maini.

Siemens

Cateva dintre inventiile Siemens includ prima masina electrica, aspiratorul, primul stimulator cardiac-pacemaker si fierul de calcat.

Motorola

Printre cele mai cunoscute inventii se numara si primul telefon celular portabil, tranzistorul radio portabil, televizorul portabil si telefoanele de masina.

Intel

Cateva dintre inventiile Intel includ primul microprocesor pe un singur cip, primele microcomputere, cipuri de memorie dinamica si supercomputere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inventii companii, #patente inventii companii, #top, #top companii , #stiri General Electric