Seful GE: Nu va mai plangeti! Incepeti sa angajati!

Marti, 12 Iulie 2011, ora 17:41
1962 citiri
Seful GE: Nu va mai plangeti! Incepeti sa angajati!

Jeffrey Immelt, seful General Electric, a luat o atitudine vehementa impotriva mediului de business. "Companiile trebuie sa nu se mai planga si sa inceapa sa creeze locuri de munca".

Prezent la o conferinta in care s-a dezbatut in primul rang modul in care guvernul american impiedica aparitia de locuri de munca, Presedintele si CEO GE a fost de acord ca sunt necesare schimbari ale politicii administratiei Obama.

Insa, in acelasi timp, responsabilitatea angajarilor apartine companiilor.

"Oamenii care formeaza sectorul de business trebuie sa nu se mai planga de Guvern si sa treaca la actiune", a spus Immelt, citat de CNN.

"Nu exista nicio scuza in ziua de azi pentru lipsa de leadership. Realitatea este ca trebuie sa luam cu totii parte la solutie".

Immelt este presedintele Consiliului pentru Locuri de Munca si Competitivitate din cadrul Cabinetului Obama.

Acesta a spus ca au fost facut recomandari de schimbare a politicilor guvernamentale care ar trebui sa ajute la crearea de locuri de munca.

"Oamenii de afaceri trebuie sa treaca la actiune, sa isi asume riscuri si sa aduca inapoi locurile de munca care au "migrat" peste ocean", a mai spus seful GE.

Acesta a dat exemplul companiei pe care o conduce, care a reusit in ultima vreme sa aduca locuri de munca din strainatate in Kentucky si Michigan.

Astfel, orice companie care ar examina modul in care s-a schimbat mediul economic in ultimii ani, ar realiza ca o astfel de miscare aduce numai beneficii.

"Nu putem sa ne luptam in permanenta cu statul. Trebuie sa actionam, deoarece sectorul privat poate face mult mai multe decat pana acum", a mai spus Immelt.

Penurie de locuri de munca

Recomandarile sefului General Electric au venit in urma ultimului raport guvernamental privind situatia ingrijoratoare de pe piata muncii din SUA.

Printre masurile care ar urma sa revigoreze piata muncii se numara implementarea unor acorduri de comert liber si o reforma a conditiilor de acordare a vizelor care sa le permita companiilor sa angajeze muncitori calificati si proaspat absolveni de peste ocean.

De asemenea, se doreste incurajarea cheltuielilor realizate de vizitatorii straini, facilitarea acordarii de permise pentru demararea a diverse proiecte si noi reforme ale reglementarilor guvernamentale.

"Nu putem invinui mediul de afaceri. Companiile traiesc cu frica zilei de maine", a declarat Thomas Donohue, presedintele Camerei de Locuri de Munca din SUA.

Atat Donohue, cat si Immelt cred ca ar trebui ridicat plafonul de indatorare pentru a diminua aceasta frica.

Acest lucru ar trebui corelat cu un plan pe termen lung de diminuare a deficitului, in primul rand prin reducerea cheltuielilor.

In SUA, doar 19% dintre companii intentioneaza sa faca angajari in anul viitor, in crestere cu un procent fata de numarul companiilor care au facut acest lucru anul trecut.

40% dintre companiile intervievate s-au aratat ingrijorate de masurile pe care le va lua Guvernul in viitor, de crestere a costurilor cu asigurarile de sanatate si de obstacolele care stau in calea angajarilor.

Insa obstacolul celor mai multe companii (30%) este nesiguranta economica. Pentru 22% dintre firme, scaderea vanzarilor a fost cea mai mare problema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #general electric, #jeffrey immelt, #loc munca, #somaj , #stiri General Electric