Rolls-Royce: actiuni record, dupa anuntul vanzarii de actiuni la o companie

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:53
991 citiri
Rolls-Royce: actiuni record, dupa anuntul vanzarii de actiuni la o companie

Actiunile Rolls-Royce au atins joi un nivel record, dupa anuntarea unui acord surprinzator cu producatorul de motoare de avioane Pratt & Whitney privind vanzarea unei participatii detinute de Rolls-Royce la consortiul International Aero Engines (IAE) pentru 1,5 miliarde dolari, transmite Mediafax.

 

Pe langa tranzactia care vizeaza IAE, producator de motoare V2500 pentru aeronave A320, Rolls-Royce si Pratt & Whitney au anuntat ca vor forma un parteneriat vizand dezvoltarea de motoare pentru noua generatie de avioane din clasa medie, care vor inlocui modele A320 si Boeing 737.

Actiunile Rolls au atins un maxim de 6,84 lire sterline in prima parte a sedintei de joi, si se aflau la 10:53 GMT (13:53 ora Romaniei) in urcare cu 6,6%, la 6,67 lire sterline.

 

 

"Nu am atribuit niciodata o astfel de valoare IAE. Credem ca nici piata. Tranzactia va creste profitul operational al Rolls-Royce cu peste 140 de milioane de lire sterline in primul an, iar impactul se va mentine la acest nivel pentru inca 13 ani", a spus Sandy Morris, analist la RBS.

Compania IAE a fost infiintata in 1983 de catre Rolls-Royce, Pratt & Whitney si parteneri din Germania si Japonia ca alternativa la CFM International, o companie mixta intre General Electric si Snecma, acum parte a grupului francez de stat Safran. 

 

Cele doua aliante concureaza pentru a furniza motoare pentru avioanele A320 ale Airbus, in timp ce CFM are monopol in privinta rivalului Boeing 737. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni roll royce, #roll royce, #parteneriat rolls royce whitney , #stiri General Electric