Profitul General Electric, cu 50% mai mic

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 17:47
1150 citiri
Profitul General Electric, cu 50% mai mic

General Electric a inregistrat in al trilea trimestru un profit net de 2,5 miliarde dolari, cu 51% mai mic decat cel din trimestrul similar din 2008, insa conducerea considera ca performantele companiei au fost solide, intr-un mediu economic mondial ce incepe sa se redreseze lent, scrie AFP, citat de NewsIn.

Raportat la numarul de actiuni, profitul net a fost de 22 centi, in scadere cu 52%, pana la 5 centi din reducere fiind cauzata de restructurari si alte costuri exceptionale.

Profitul operational a scazut cu 26%, in conditiile in care profitul din activitatile industriale a avansat cu 4%, cel din activitatile de infrastructura energetica - cu 11%, iar cel inregistrat de NBC Universal - cu 13%, compensand scaderea de 8% din infrastructurile tehnologice.

In schimb, divizia financiara a grupului, GE Capital Finance, continua sa fie afectata de mediul economic, inregistrand o scadere de 87% a profitului operational, la 263 milioane dolari.

Cifra totala de afaceri a scazut cu 20%, la 37,8 miliarde dolari, scaderea ajustata la fluctuatiile valutare fiind de 13%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electric, #general, #profit , #stiri General Electric