Pearson cauta partener pentru preluarea Dow Jones & Co.

Luni, 18 Iunie 2007, ora 02:00
976 citiri

Pearson, editorul publicatiei "The Financial Times", intentioneaza sa inainteze o oferta rivala pentru preluarea Dow Jones & Co. si a avut o discutie in acest sens cu General Electric si trustul Hearst, informeaza sambata editia online a publicatiei "The New York Times".

Pentu moment, intentia Pearson este la stadiul de discutie, o oferta pentru Dow Jones & Co., editor al publicatiei "The Wall Street Journal", nefiind oportuna, scrie "The New York Times", citand o serie de declaratii ale unor oficiali ai companiilor implicate.

In luna aprilie a acestui an, News Corporation, controlata de Rupert Murdoch, a facut o oferta de cinci miliarde de dolari pentru Dow Jones & Co.

Familia Bancroft, care controleaza Dow Jones, a anuntat, la momentul respectiv, ca respinge jurnalismul rasist si politicile conservatoriste ale News Corporation si ca ar vinde mai degraba compania altcuiva. Cu toate acestea, in urmatoarele sase saptamani nu a mai fost facuta nicio alta oferta.

Un important actionar si fost director al Dow Jones & Co., Jim Ottaway Jr., a declarat ca este dezamagit de decizia familiei Bancroft, principalul actionar, de a lua in considerare vanzarea grupului catre News Corporation si a indemnat compania sa gaseasca un cumparator "demn de mai multa incredere".

In data de 1 iunie, cotatia actiunilor Dow Jones & Co. a urcat cu 15%, pana la 61,62 dolari/actiune, peste oferta de 60 dolari/actiune facuta in aprilie de News Corporation, deoarece, comenteaza Reuters, investitorii mizeaza pe aparitia unei oferte mai bune.

In data de 5 iunie, miliardarul Ron Burkle s-a alaturat unui sindicat al angajatilor Dow Jones & Co. care incearca sa faca o contraoferta celei avansate de Rupert Murdoch pentru preluarea companiei, a declarat, pentru Reuters, un oficial al sindicatului .

Pearson este cel mai mare editor de carti din lume care editeaza si publicatia "The Financial Times". Pearson detine, printre altele, editurile Penguin, Dorling Kindersley si Longman. Compania este prezenta in 60 de tari si are peste 29.000 de angajati.

Compania americana Dow Jones & Co. este un grup independent de informatii financiare, infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones & Co. detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane

"Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...