Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patru companii de stat ar putea beneficia de stergeri de datorii

Patru companii de stat ar putea beneficia de stergeri de datorii

AVAS si Consiliul Concurentei se afla in discutii pentru a gasi o varianta de stergere a jumatate din datoriile a patru societati privatizabile: Nitramonia Fagaras, Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov si Aversa Bucuresti, au declarat, joi, surse din cadrul autoritatii.Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inaintat propunerea de stergere a 50% din cuantumul datoriilor celor patru societati, iar Consiliul Concurentei urmeaza sa obtina si acceptul Comisiei Europene.

"Vor fi sterse jumatate din datorii cu conditia ca viitorii cumparatori ai companiilor sa investeasca echivalentul sumei datorate care a fost anulata", au precizat sursele citate, adaugand ca, in cazul in care autoritatea de concurenta isi va da girul nu este exclus ca lista sa fie extinsa, incluzand si alte societati privatizabile aflate in aceeasi situatie financiara dificila.

O astfel de decizie va fi promovata printr-un act normativ al guvernului. Datoriile totale ale celor patru companii vizate de AVAS se ridica la circa 400 milioane lei noi (peste 110 milioane euro).

Electroputere Craiova are datorii de 120 milioane lei si prezinta interes pentru mai multi investitori printre care: General Electric, Siemens, Bombardier, DAB Grecia, Horvath Holding Investment, Ungaria, Mitilineos, Grecia, Telemania, Israel, Konkar Electroindustr, Croatia, Althom, Franta si A-TEC, Austria.

Nitramonia Fagaras a fost lansata la privatizare in urma cu o luna, iar AVAS a primit scrisori de interes de la cinci potentiali investitori: INTERAGRO SA Bucuresti, Refract PROD SRL Fagaras, IMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH Viena, Sojitz Australia, consortiul format din RAWMATIMPEX SARL si WAFARCOSARL Liban. Nitramonia are datorii de peste 50 milioane lei.

Rulmentul urmeaza sa fie lansata la privatizare pana la finele anului, singurul investitor care si-a exprimat intentia a cumpara uzina brasoveana este Shabum International, Israel. Datoriile Rulmentul catre buget, inclusiv majorari si penalitati, dar si catre partenerii comerciali se apropie de 200 milioane lei.

Aversa Bucuresti a mai fost scoasa la privatizare de cinci, si celelalte trei societati au mai trecut, dealtfel prin experientele privatizarii, iar in prezent se afla in procedura de faliment.

NewsIn

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 5 Octombrie 2006

1.Catalin Tolontan: Soc pe TV

O eroare de audienta descoperita la meciul Steaua - Lyon zguduie o piata de un milion de euro pe zi. Compania AGB-TNS International a recunoscut, in premiera, ca datele unei intregi saptamini de masurare (25 septembrie - 2 octombrie) sint eronate. A trimis datele corectate. Perplexitate pe piata media. Se mai intimplase ca o ora sau o zi sa fie recalculate. Dar nu o saptamina, in care s-au cheltuit pe TV bugete de aproximativ 6 milioane de euro! Carlos, killer de...

2.Alin Buzarin: Criterii de selectie

Cu o zi inainte de meciul cu Belarus, discutiile despre alcatuirea lotului nu pot fi decit sterile. Asa a vazut selectionerul, treaba lui, el raspunde, suporterii echipei nationale n-au nimic altceva de facut decit sa spere ca nu vom plati aceste fantezii cu o alta necalificare. Intotdeauna ramine cineva pe dinafara. De data asta, pe linga Lobont, Ogararu si Daniel Niculae, i-a venit rindul lui Ionel Ganea. Daca Piturca spunea ca nu l-a chemat pe golgeterul...

3.Catalin Tolontan: Sarbu a inchis revista "Apropo"

Prima masura vizibila dupa plecarea lui Dragos Stanca din Publimedia a fost inchiderea revistei Apropo. Decizia a fost anuntata azi angajatilor de catre Adrian Sarbu. Tot el a comunicat ca nu va numi un director general in locul lui Stanca, de partea de business urmind sa se ocupe Cosmina Noaghea, iar continutul va fi coordonat de Cristian Hostiuc (Fini), pina acum director editorial al ZF, Business Magazin si Target.

4.

5.Adrian Georgescu: Cintec de lebada

Circuitul nipon este la ultima aparitie in Formula 1. Michael Schumacher pare favorit cert. Simbata si duminica, incepind de la aceeasi ora, 8 dimineata, masinile de Formula 1 vor executa ultimele dansuri pe un circuit superb, cel de la Suzuka. Aici, dintre cele 19 de editii disputate, cel putin 10 au jucat un rol crucial in stabilirea campionului mondial. Michael Schumacher si Fernando Alonso intra in ultimele doua curse la egalitate perfecta de puncte: ambii au strins...

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1152 ori