NBC a vandut spatiu de publicitate de aproximativ 900 de milioane de dolari

Luni, 13 Februarie 2006, ora 12:12
1022 citiri

NBC Universal, proprietara a celei de-a treia retele de televiziune din America, a vandut spatiu de publicitate de aproximtiv 900 de milioane de dolari pentru perioada Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino, iar directorul companiei, Bob Wright, a declarat ca NBC va inregistra un profit multumitor.Reteaua, unitate a General Electric Co., a platit 613 milioane de dolari pentru drepturile de difuzare ale Jocurilor Olimpice, sperand ca americanii sa doreasca sa vizioneze evenimentul desfasurat timp de doua saptamani. Cele mai mari sperante ale Statelor Unite pentru o medalie de aur se indreapta spre patinatorul Sasha Cohen si spre schiorul Bode Miller.

NBC este in grafic pentru a castiga foarte multi bani in urma deciziei de a difuza 418 ore cu evenimentele de la Torino pe sase canale ale retelei, incluzand Telemundo, canalul in limba spaniola. Compania are sanse sa vanda foarte multa publicitate care sa ajunga la publicuri diferite. O firma poate difuza o reclama in timpul unui meci de hockey si alta reclama in timpul probei de schi alpin, adresandu-se cu aceasta ocazie altui tip de public.

In urma Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City, NBC a castigat 70 de milioane de dolari, iar pentru Jocurile Olimpice de la Atena aproximativ 130 de milioane, dupa ce, drepturile de difuzare au costat 793 de milioane de dolari.

Celelalte companii de televiziune din Statele Unite care au difuzat in trecut editii ale Jocurilor Olimpice, cele mai importante fiind ABC si CBS, au declarat ca au inregistrat profit dupa ce toate datoriile fata de stat au fost achitate.

La Jocurile Olimpice de Vara de la Beijing din 2008 General Electric va fi sponsorul principal, iar Olimpiada de la Torino se anunta astfel o repetitie foarte buna. Compania americana se asteapta la incasari de 1 miliard de dolari. NBC a platit deja 894 de milioane de dolari pentru drepturile de difuzare ale Olimpiadei din China.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...