General Electric investeste in productia de energie eoliana offshore

Marti, 30 Martie 2010, ora 14:24
2584 citiri
General Electric investeste in productia de energie eoliana offshore

General Electric investeste aproape 340 milioane euro in sectorul energiei eoliene offshore (pe mare sau pe ocean- n.r.), in dezvoltarea sau extinderea unitatilor sale de productie, inginerie si service pentru turbine eoliene din patru tari europene, Marea Britanie, Norvegia, Suedia si Germania, relateaza NewsIn.

Initiativa se concentreaza pe turbina eoliana GE de 4 MW actionata direct si pe sectorul eolian offshore, potrivit unui comunicat al companiei.

"Sectorul eolian offshore va juca un rol vital avand in vedere cererea globala in crestere pentru energie regenerabila si va avea un viitor stralucit aici, in Europa.

Aceste investitii ne vor permite sa ajutam la valorificarea vastelor resurse eoliene offshore intacte ale Europei, creand in acelasi timp noi locuri de munca atat pentru GE, cat si pentru furnizorii nostri", a declarat presedintele si directorul general executiv al GE International, Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco.

In centrul planurilor GE de extindere europeana se afla dezvoltarea turbinei eoliene de ultima generatie cu putere de 4 MW, conceputa special pentru proiectele offshore.

Fiind considerata cea mai mare turbina eoliana din portofoliul companiei, aceasta va incorpora tehnologii avansate de actionare si control obtinute prin achizitia de catre GE a companiei ScanWind.

Turbina eoliana de 4 MW va beneficia de tehnologia GE, care elimina necesitatea folosirii cutiilor de viteze.

De asemenea, Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana estimeaza ca sectorul eolian offshore din Europa va creste cu peste 70% in 2010.

Totodata, previziunile arata o crestere continua si in urmatorii ani.

Daca se finalizeaza toate proiectele eoliene offshore aflate in prezent in dezvoltare, acestea ar putea produce 10% din electricitatea totala a Uniunii Europene, eliminand in acelasi timp 200 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon in fiecare an.

In general, se estimeaza ca vantul de coasta aduce o contributie majora la sustinerea obiectivului Uniunii Europene ca pana in 2020, 20% din energia utilizata in cadrul UE sa fie produsa din resurse regenerabile.

Planurile GE in Norvegia, Suedia, Germania si Marea Britanie

In plus, fata de prezenta sa actuala in Norvegia, GE va aduce planurile de a crea un nou Centru de Dezvoltare a Tehnologiei Offshore in Oslo si va extinde facilitatile avansate de productie si service pentru centrul de testare din Verdal.

Acest lucru va duce la crearea a aproximativ 100 de locuri de munca si se va realiza in urma unei investitii de 75 milioane euro pana in 2016.

In Suedia, GE isi va extinde, de asemenea, facilitatile eoliene offshore actuale prin dezvoltarea unui Centru Conceptual si de Proiectare in Karlstad.

Este planificata instalarea unei unitati de demonstratie a tehnologiei in golful Gothenburg, iar GE se va alatura si Centrului de Energie Eoliana Chalmers din Gothenburg.

Acest lucru va duce la aproximativ 50 de locuri de munca si va fi realizat in urma unei investitii de 50 milioane euro pana in 2016.

Un nou centru de inginerie care va fi creat in Hamburg (Germania) va integra dezvoltarea produsului, ingineria aplicatiei si tehnologia avansata.

De asemenea, GE intentioneaza sa-si extinda unitatea de productie a turbinelor eoliene din Salzbergen, precum si la Centrul GE de Cercetare Globala din Munchen.

Acest lucru va duce la crearea a aproximativ 100 de locuri de munca si se va realiza in urma unei investitii de 105 milioane euro pana in 2016.

GE intentioneaza totodata sa-si stabileasca unitatea de productie a turbinelor eoliene offshore in Marea Britanie, unde amplasa si departamentul de inginerie si service-ului si de unde va selecta parteneri si furnizori de piloni, palete, nacele si alte componente.

Planul se va realiza in urma unei investitii de pana la 110 milioane euro si ar putea determina crearea a circa 2.000 de locuri de munca pana in 2020.

Aceasta investitie vine dupa succesul initiativelor Marii Britanii in domeniul infrastructurii, care au avut drept scop sustinerea dezvoltarii energiei regenerabile in Marea Britanie.

GE este o companie globala diversificata de infrastructura, finante si media.

De la energie, apa, transport si sanatate la accesul la bani si informatii, GE serveste clienti in peste 100 de tari si are angajati peste 300.000 de persoane in intreaga lume.

Cu 60.000 de angajati pe plan global si venituri in 2009 de 37 miliarde dolari, GE Energy este unul din principalii furnizori mondiali de tehnologii de producere si livrare a energiei.

Companiile care includ GE Energy sunt GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas. 

#general, # electric, # energie, # eoliana, # offshore , #stiri General Electric