GE va furniza 14 turbine pentru doua proiecte eoliene de 35 MW

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:18
1971 citiri
GE va furniza 14 turbine pentru doua proiecte eoliene de 35 MW

Grupul american General Electric (GE) va furniza 14 turbine pentru doua proiecte eoliene care insumeaza 35 MW, dezvoltate de compania Monsson Alma in Romania, anunta Mediafax.

GE va furniza 10 turbine eoliene de 2,5 MW si va asigura lucrarile de intretinere timp de zece ani in cadrul proiectului Silistea 1, care va apartine companiei Romconstruct Top, precum si patru turbine eoliene de 2,5 MW si lucrarile de intretinere pentru cinci ani in cadrul proiectului Mireasa 2, detinut de Eco Power Wind, potrivit unui comunicat al GE Romania.

Ambele proiecte se afla la aproximativ 20 de kilometri de Parcul Eolian Fantanele.

Monsson Alma a fost dezvoltatorul initial al proiectului Fantanele, care a fost apoi achizitionat de grupul ceh de utilitati CEZ.

"Dezvoltarea parcurilor eoliene reprezinta un element fundamental in efortul Romaniei de a-si indeplini angajamentele privind energia regenerabila, asumate fata de Uniunea Europeana.

Conform reglementarilor in vigoare, pana in anul 2020, 24% din energia produsa trebuie sa provina din surse regenerabile.

Recent, Romania si-a consolidat legislatia privind energia regenerabila, prelungind valabilitatea certificatelor verzi emise pentru proiectele in domeniul energiei regenerabile de la 2015 la 2017 si imbunatatind alte facilitati financiare pentru dezvoltatorii din domeniul energiei eoliene", se mentioneaza in comunicat.

Carmen Neagu, director executiv GE Energy pentru Romania, a declarat ca dezvoltarea energiei eoliene va duce la imbunatatirea securitatii si independentei energetice a tarii, contribuind si la reducerea poluarii.

"Va crea noi oportunitati pentru locuri de munca ecologice si pentru investitii in economie, grav afectata de criza financiara globala", a afirmat reprezentantul GE, in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#ge, #turbine, #proiecte eoliene, #energie regenerabila , #stiri General Electric