Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GE Money intentioneaza sa deschida in Romania inca 20 de noi unitati

GE Money intentioneaza sa deschida in Romania inca 20 de noi unitati
GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa extinda reteaua de sucursale din Romania cu 20 de unitati noi, informeaza un comunicat al companiei.

La sfarsitul anului 2006, GE Money a achizitionat trei companii in Romania, respectiv Motoractive Leasing, Estima Finance si Domenia Credit, iar in prezent are loc un proces de integrare a celor trei entitati sub brandul GE Money.

"Avem planuri ambitioase de investitii si dezvoltare pentru cele trei afaceri pe care le detinem in Romania. Pe termen scurt, vom investi in consolidarea si integrarea acestora, in noi canale de distributie (inclusiv 20 noi unitati teritoriale), in platforme IT si dezvoltarea de noi produse', a declarat William H. Cary, presedinte si CEO GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Cary s-a intalnit la Bucuresti cu cu managementul si angajatii companiei.

Potrivit comunicatului citat, GE Money se va axa in acest an pe consolidarea serviciilor financiare de retail oferite pe plan local, in special prin dezvoltarea unei platforme integrate in Romania.

"Romania este una dintre cele mai mari tari din Europa Centrala si de Est, avand un ritm de dezvoltare foarte rapid. Credem ca exista un potential ridicat de crestere pe aceasta piata, beneficiind de avantajele recentei aderari la Uniunea Europeana. GE Money reprezinta astazi furnizorul preferat de servicii financiare pentru cei peste 120 milioane de clienti ai sai, brandul GE Money fiind prezent in 54 tari din intreaga lume", a declarat William Cary.

GE Money a achizitionat recent, pe langa cele 3 afaceri din Romania, Baltic Trust Bank din Letonia si a incheiat doua joint venture strategice cu BBK din Spania si cu Grupul Al Futtaim din Emiratele Arabe Unite. Compania a mai achizitionat in 2006 o participatie semnificativa in cadrul uneia dintre cele mai mari banci din Turcia, Garanti Bank.

GE Money EMEA a inregistrat, in 2006, o crestere a activelor cu 11 la suta, pana la 89 miliarde de dolari, si o crestere a venitului net cu 22 la suta, pana la valoarea de 1,6 miliarde dolari.

GE Money ofera, la nivel global, solutii financiare pentru populatie si IMM-uri, inclusiv carduri de credit, credite de consum, credite ipotecare si credite auto. In Romania au fost introduse recent creditele pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, creditul ipotecar pe 30 de ani, leasingul auto pe 7 ani si vor fi introduse produse noi, inclusiv o gama noua de carduri de credit.

GE Money, divizie a companiei General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 769 ori