GE Energy investeste intr-un centru de tehnologie energetica din Rusia

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:12
1664 citiri
GE Energy investeste intr-un centru de tehnologie energetica din Rusia

GE Energy a inceput lucrarile de constructie la noul Centru de Tehnologie Energetica care va fi situat in regiunea Kaluga, Rusia, iar valoarea totala a investitiilor pentru acesta se ridica la 50 milioane de dolari, potrivit unui comunicat remis miercuri de companie, informeaza NewsIn.

"Centrul tehnologic permite o extindere mai mare a capacitatilor de care dispune GE in aceasta tara in vederea livrarii produselor si serviciilor sale catre clientii din Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CSI) care depun eforturi pentru a-si moderniza echipamentele energetice", se arata in comunicat.

GE a semnat acordul de constructie a centrului tehnologic in luna martie 2009 cu autoritatile din regiunea Kaluga, Corporatia de Dezvoltare a Regiunii Kaluga si administratia orasului Kaluga.

"Proiectul initiat de General Electric in regiunea Kaluga este o dovada in plus a faptului ca autoritatile locale si companiile straine pot colabora in mod constructiv si productiv in Rusia moderna. Proiectul este important pentru noi, fiind un exemplu al unei colaborari eficiente in sfera inaltei tehnologii", a declarat guvernatorul regiunii Kaluga, Anatoly Dmitrievich Artamonov.

La ceremonia de inaugurare care a avut loc miercuri au participat John Krenicki, Vice-presedinte GE si CEO al GE Energy; Anatoly Dmitrievich Artamonov, guvernator al regiunii Kaluga, precum si alti reprezentanti cheie ai guvernului rus si ai ambasadei americane.

Investitia initiala a companiei energetice in centrul Kaluga este de 30 milioane dolari, dar se preconizeaza ca aceasta valoare va ajunge la 50 de milioane de dolari in momentul in care cladirea va fi data in functiune, la sfarsitul anului 2010.

"Infiintarea noului Centru de Tehnologie Energetica ilustreaza angajamentul nostru de a sustine si investi in modernizarea infrastructurii energetice a Rusiei, precum si in atingerea obiectivelor sale privind eficientizarea energetica," a declarat John Krenicki.

Krenicki a subliniat faptul ca Centrul de Tehnologie Energetica al GE va permite extinderea oportunitatilor de angajare a fortei de munca locale si de pregatire pentru posturile de ingineri in domeniul inaltei tehnologii.

"Pentru inceput, intentionam sa angajam intre 50 si 75 de ingineri specialisti rusi si personal pentru divizia de vanzari in unitatea Kaluga, iar acestia vor avea acces la programe de pregatire si dezvoltare de cea mai buna calitate oferite de GE Energy.

 

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#ge, #energy, #tehnologie, #energie, #rusia, #kaluga, #investitii , #stiri General Electric