Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GE cumpara cu 3,3 miliarde de dolari grupul Lufkin, prezent si in Romania

GE cumpara cu 3,3 miliarde de dolari grupul Lufkin, prezent si in Romania


General Electric (GE) va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari, printre care si Romania, unde detine o fabrica langa Ploiesti.

Compania americana Lufkin este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale.

GE isi va extinde astfel expertiza in acest domeniu cu mai multe produse specializate, inclusiv anumite tipuri de ascensoare, pompe, sisteme automatizate de control si software-ul necesar.

"Tehnologiile avansate, combinate cu noi practici de foraj, revolutioneaza industria petrolului si gazelor naturale. Echipa, produsele si serviciile de talie mondiala ale Lufkin se incadreaza perfect in portofoliul nostru si ne vor permite sa oferim o gama larga de solutii clientilor nostri", a declarat intr-un comunicat Daniel Heintzelman, presedinte si CEO la GE Oil & Gas, care a precizat ca Lufkin se numara deja printre furnizorii General Electric.

Lufkin detine la Ploiesti o fabrica de echipamente pentru industria extractiva de petrol

CEO-ul Lufkin John Glick a afirmat, la randul sau, ca producatorul de echipamente petroliere va beneficia de prezenta globala a GE, de integrarea in ofertele complete de servicii ale grupului si de accesul la centrele de cercetare.

"Aceasta tranzactie ne permite sa realizam obiectivele strategice de a ne extinde portofoliul si platforma globala si ne va ajuta sa ajungem mult mai repede si mai eficace la clienti din intreaga lume, ceea ce nu am fi putut reusi ca firma independenta", a spus Glick.

Cu sediul in Texas, Lufkin are 4.500 de angajati in 40 de tari. In Romania compania detine o fabrica de echipamente pentru industria petroliera extractiva la Ploiesti, investitie finalizata in 2012.

Tranzactia se va incheia in a doua jumatate a acestui an, dupa ce va obtine aprobari de la actionarii Lufkin si de la autoritati.

Actiunile Lufkin au crescut cu 37% dupa aparitia anuntului privind preluarea companiei de catre GE.

Lufkin a inregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, in urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari in anul anterior. Profitul net al companiei a crescut in 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1528 ori