Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GE a revizuit in scadere estimarile pentru profitul din trimestrul al patrulea

GE a revizuit in scadere estimarile pentru profitul din trimestrul al patrulea
Oficialii General Electric (GE) au anuntat ca profitul din trimestrul al patrulea se va incadra in limita inferioara a estimarilor anterioare, dupa deciziile de sustinere a diviziei financiare si de protectie a dividendelor si a ratingului de categorie 'AAA'. Profitul din acest trimestru va fi cuprins intre 50 si 52 de centi/actiune, cu excluderea unui cost posibil al accelerarii economisirilor de la GE Capital, divizia financiara a companiei, arata un comunicat al General Electric. Aceste costuri ar putea sa se ridice la 1,4 miliarde dolari.GE restrange divizia financiara, reduce creditarea si diminueaza emisiunile de titluri, declarase directorul financiar al companiei Keith Sherin, intr-un interviu acordat anterior.Profitul GE Capital va fi, astfel, de 8 miliarde dolari in 2008, cu includerea costului amintit, urmand ca in 2009 sa scada la 5 miliarde dolari. Sherin a reiterat, insa, tinta de a mentine si in 2009 un dividend de 1,24 dolari/actiune si de a proteja calificativul din categoria 'AAA' al firmei, cel mai inalt rating pe care il acorda agentiile de evaluare financiara."Am facut progrese semnificative in ceea ce priveste modelul nostru de finantare", a spus Sherin, care a adaugat ca reprezentantii GE sunt realisti in ceea ce priveste conditiile actuale de creditare.Actiunile GE s-au depreciat cu 58% de la inceputul anului, iar tintele fixate pentru trimestrul al patrulea sunt in conformitate cu estimarile a 14 analisti chestionati de Bloomberg, care anticipau ca GE ar putea afisa un castig de 51 centi/actiune.Atat GE, cat si GE Capital au calificativ din categoria 'AAA', cel mai ridicat care exista.
General Electric este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si mass-media. De la energie, apa, transport si sanatate pana la acces la surse financiare si informatii, GE deserveste clienti in peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume.In Europa, General Electric are peste 9.000 de angajati si detine facilitati de productie in Franta, Germania, Austria, Spania si Ungaria. In Romania, Bulgaria si Republica Moldova, compania a inregistrat, in 2007, vanzari de circa 400 mil. dolari si estimeaza ca in acest an vanzarile vor depasi aceasta cifra.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori