GarantiBank a lansat o noua gama de produse si servicii care se adreseaza firmelor mici si mijlocii, prin care acestea beneficiaza, printre altele, de dobanzi preferentiale pentru depozite si de facilitati de credit fara garantii materiale.
"Suntem de parere ca dezvoltarea economica este posibila doar daca IMM-urile locale dispun de tehnologii si tehnici moderne de productie si management. Din acest motiv, am dezvoltat aceste produse si servicii, menite a veni in intampinarea nevoilor financiare ale acestui sector", a declarat intr-un comunicat directorul de retail banking&bancassurance al GarantiBank, Okan Yurtsever, potrivit Mediafax.
Noua gama cuprinde cinci tipuri de produse si servicii, respectiv credite pentru IMM-uri, credite pentru profesiuni liberale, pachete de produse pentru firme mici si mijlocii, linia de credit POS si Garanti Online - internet banking.
"Principalele modificari aduse gamei oferite pana in prezent tin de structura garantiilor, limita de suma pana la care nu sunt necesare garantii materiale, nivelul comisioanelor si planul de rambursare.
Creditele pentru IMM au o structura flexibila a garantiilor solicitate, acestea putand fi cesiuni de creante, depozite bancare, gajuri, ipoteci, garantii FNGCIMM sau EximBank. Acestea din urma permit accesul la finantare si acelor companii care nu dispun de garantii materiale", se precizeaza in comunicat.
Prin intermediul noilor produse practicantii profesiunilor liberale au la dispozitie solutii personalizate de finantare, care le ofera posibilitatea accesarii pana la 15.000 de euro fara garantii materiale pentru un credit pentru activitatea curenta si pana la 90% din valoarea de achizitie a echipamentelor sau spatiilor de lucru, in cazul unui credit destinat investitiilor.
Perioada de finantare pentru creditele de investitii poate ajunge pana la 30 de ani.
De asemenea, banca ofera prin intermediul noilor produse dobanzi preferentiale pentru depozite, comisioane cu 50% mai mici pentru operatiunile efectuate prin Garanti Online - internet banking si posibilitatea accesarii unor facilitati de credit fara garantii materiale.
In plus, firmele mici si mijlocii pot utiliza linia de credit POS. Astfel, pentru IMM-urile care utilizeaza terminalele POS ale GarantiBank de cel putin trei luni pot beneficia de aceasta linie de credit in limita a 80% din media cifrei de afaceri rulate prin contul de POS GarantiBank.
Un alt serviciu este Garanti Online, pus la dispozitia IMM-urilor fara ca acestea sa plateasca taxa de activare, taxa lunara sau dispozitivul de logare si garantia corespunzatoare acestuia.
Comisioanele sunt cu 50% mai mici fata de cele percepute pentru aceleati operatiuni la ghiseul bancii.
Pe langa operatiunile clasice de transfer, acest serviciu permite efectuarea platii salariilor, efectuarea de plati in valuta, constituirea de depozite sau transmiterea extrasului de cont prin e-mail cu sau fara semnatura digitala.
GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam, detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a doua banca privata din Turcia, avand active consolidate de peste 65 miliarde dolari, potrivit datelor de pe site-ul institutiei.
In Romania, banca si-a inceput activitatea in 1998 si s-a axat in principal pe deservirea unei clientele formate din companii romanesti si internationale.
Din 2007, GarantiBank Romania foloseste experienta Garanti Turcia si General Electric pentru a-si extinde gama de produse si servicii pentru persoane fizice si IMM-uri, continuand in acelasi timp sa isi dezvolte portofoliul de clienti companii.
Banca vrea sa majoreze soldul creditelor de retail cu 50% in 2009, de la 120 milioane euro la finele anului trecut, in contextul in care estimeaza ca imprumuturile vor avansa cu 40%, iar depozitele cu 80%.